Wednesday, May 27, 2009

Pemberian itu

Acik ingat tk larat nak update n3 .. namun selepas pekena Hot Chocolate drink , acik rasa agak sihat... dan bangun mengeluarkan koleksi gambar yang diambil kemarin... sebagai apresiasi buat beberapa org guru..... yang baru pulang dari US setelah berkursus selama hampir 5-6 bulan...ntah..dah lupa baper lama... Ceria sungguh wajah2 mereka biler dapat menjejakkan kaki semula di bumi Malaysia ini. Yeahh... hujan emas di negeri orang...hujan batu di negeri sendiri.. Idak ler nak citer lelebih ... sbb kapla acik tk baper nak ok malam ni... cumer acik nak ucapkan setinggi2 penghargaan buat mereka yg memberi cenderahati ini....err... kakitangan awam tk blh terima hadiah eekk?? Payah la kami nak mnolak... lagipun, tiada kepentingan yang mempengaruhi keputusan kami untuk mereka...sbb mereka telahpun tamat bercuti belajar.. nak istihar atau lapor pada ketua jabatan untuk meluluskan penerimaan hadiah ini? ala....tk payah la.. lalu sumbangan ini acik dan bos acik istiharkan pada smua, so, sesaper nak pakai...silakan...datang ke premis kami...heheh.. kira milik bersama. Sebenarnya acik tk baper gemar nak terima hadiah2 ni.. rasa mcm membebankan mereka..memikirkan nak bagi kami... untuk apa? berterima kasih? Kami hanya menjalankan tanggungjawab semata..dah menjadi kerja kami... ikhlas...dan tk pnah ada antara kami yang meminta dibawakan cenderahati dari sana... tapi, sbb dah nak bagi...kami amek la...nk jaga hati... dan kami amat rasa berbesar hati atas ingatan kalian pada kami di kementerian ini... nilai ingatan itu tidak dapat kami anggarkan... hanya 2 patah ucapan yang kami mampu lahirkn... Terima kasih. .. Ni pemberian dari cikgu Au Yong Weng Hang... dan Cikgu Wan shazarrudin.. wangiiiiii nyer.... I laikkk... . jgn pula harapkan lepas ni kami mesti luluskan permohonan cuti belajar ngkorang..heheh.... kami di latih untuk tidak merasa terhutang budi...okeh... Slice of heaven dan Juiced berry dari Victorian secret .... pemberian cikgu Au Yeong.
Ni pemberian dari cikgu Wan... body lotion Pure Seduction... uwaaaahh..teguda habih...

acik bukan suka atau ndak pakai minyak wangi ni..habih tk pun pakai barangan johnson yang free acik dapat ...tu pun jarang sangat pakainya... anyway, memang sodap bau dehh...acik suker..

entry ini telah ditaip pd malam tadi...lalu dischedulekan untuk hari ini.. hari ini acik nk berehat.. zzzzZZZZzzz.. untuk caj betri badan yg dah makin weak nih..

20 comments:

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

alah membeli
menang memakai
alahhh..org nak beri...
kena la pakaiii..

cewah.....pantun2 ni. balas acik.
selamat berehat.

Kak Nora said...

Acik,
Seronok ye terima cenderahati. Tapi awas ye, 'ingredient' nya. Buatan luar negara katakan.

hanimndroid said...

besh kan bau dia... haritu cari kat langkawi xdo lak jumpo. my sis kata dia beli dr pramugari... suke haruman dewi peach...

sabiqahAnuar said...

victoria secret..erm meme wangi tu kak chah..hehhee

Tijah said...

tak suko bagi sey. hahahah

kakpah said...

Acik, Kau tido lagi ko cik. Tak bangun-bangun ni dah pukul tigo dah.

lupekanje said...

gegegegeeee...menggigil ni kpah..
nanti la...acik tk lalat nih...
klu ado owang antar bubur nasik abalon ke...mushroom ke...ato pizza pun tk per la...alangkahhhh..sodap ehh..uhukkk..uhukkk...

sya said...

Achik dah rezeki terima lah.. dia bagi mengenangkan jasa yg telah ditaburkan

lupekanje said...

cikgooden,
adeiihh...acik tgh beku otak nih..tk leh nk jawab phantun tuh..

Bayar cukai..
saman lagi...
sedap dipakai..
blh mintak lagi...

hehhe..lebih pulak ekk..



kak Nora..
tima kasih atas ingatan. Acik tk tgk lgi ingredientnya...nnt sok acik tgk..

lupekanje said...

hanim,
hmm..mang sdap bau dia...knkawan
rasa nak kunyah2 tgn yg disapu losyen/perfume tu..hehehe..bau cam kopi pun ada..bau cam coklat strawberipun ada..



ieqa,
aper yg spesel kt edmonton??? blh kirim balik nati...heheh..


Tijah..
acik tk baper nak guna wongi2 nih..tpi knkwn kt opis je suker amek tuh..
nnt klu acik pi US, acik bolikan kau yo..(bilo la gak eh kan...)

lupekanje said...

sya..
tk do jasa pun..tu smua dah kijer kiter...
acik puas hati klu dpt berkhidmat dengan baik....dan menjalankan tugas dengan lancar untuk kepuasan pelanggan gitu... mereka puas, acikpun puas.... gitu ler..cukup bulan dpt gaji...tu lah ganjarannya...

kpahh..
acik cubo bangun nih... bongkak smula mata acik..tah knapa...pagi tdi dah elok...acik bawak gi merayau....

irbika said...

acik,
awatnya tak sihat ker? irbika pun baru bek dr selsema...

P/s: ish, sib baik jauh, kalau tak habis body lotion Pure Seduction dan Slice of heaven dan Juiced berry irbika kerjakan... i like!

lupekanje said...

irbika..
iyer...tk baper nk sihat nih..

hehhe...klu dtg sini, jemputla mai opis...perabih mende nih..acik tk kisah..

Mas said...

setuju ngan tijah...tak suka mai sedekah kat kita.Amacam bole??

en_me said...

banyaknyer dapat hadiah lotion tewww..

jue mj said...

rezeki jgn ditolak.... org ats memang camtu... dengki... yg penting kita tau apa yg kita buat... halal....

kuIna LadyInRed said...

wow acik... sy jeles nie..

erkkkk

"kakitangan awam tk blh terima hadiah" ... so sy bkn kakitangan awam sy kkuli kang... boleh yer terima.

lupekanje said...

mas,
amvooii..sekutu ngan tijah yeekk..hehe..
boleyyy...amek laaa...ameekk...
tahun ni depa pi lagi, acik nk kim bebanyakkk....



en_me,
sebotol kicik je en_me ittew..



jue mj..
yaiiikks..naper marah owang ats??? heheh...susah tau jadik owang atas...sama susah gak cam jadik owang bawah..ahakkss.



kuina,

ewaaahhh ewahhhh...pandai putar belit gobemen nyer stetmen ye..heheh...

Mak Su said...

wow! victoria secret.. wow!

baju tidur victoria secret tak dapat ker?

lupekanje said...

Mak su..

kok Mak Su poie US sok2...bolikan acik yo...tingin gak menyarung baju tdo yg ....er.r..r....melenakan mataku bila memakainya..hehehe

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-