Wednesday, May 6, 2009

Menarik pulak footnote sahabat ni..

Pagi ni beremail dengan geng pokpek yg dah lama membisu... maka berderet2la smula email kat mailbox acik yg dah lama kegersangan dari email teteman... asik email pekeliling je yg masuk...letih nak baca tau...sok2 klu letih baca pekeliling tu, acik masukkan je kat blog...ngkorang tolong bacakan ye... haha..

Dalam bebanyak email tu, acik jumpa footnote ni.... dan dia izinkan acik jadikan modal entry..

Life is like a playground and each person is playing his/her part in his or her life. Why quarrel, fight and give pain to others? Be happy and make others happy. Remember: If you make others happy, you will be happy. Acik : I wish that I can always make others happy.... Kalau lah boleh diberi pil yang blh buat orang lain gembira... wlopun dlm duka....

8 comments:

sya said...

Achik buat sya happy per bila nak teman sya pi swimming.. leh sembang2.. ketawa2.. tak ler sya dok gaduh ngan arif aje dlm kolam tu

kakpah said...

cik, make me happy. bilo nak bolanjo makan ni...

lupekanje said...

sya,
heheh..tu sesamer hepi kan....sambey buat gayer ala2 dugong tuh...mang hepi kejap...

lupekanje said...

Uwan pah..
jom..kat cempaka biru kita.

zul rahman said...

Alhamdulillah,

Benar, saya bersetuju dan bersaksi, cumanya disebalik kita memainkan perjalanan hidup itu, kita juga diingatkan akan hal dan perihal 'tugasan-tugasan' kita didunia ini, contohnya:
jikalaulah kita memerhatikan, dan kemudiannya memikirkan, kenapa awan-awan dilangit itu senantiasa bergerak-gerak dan berubah bentuk, mereka juga adalah makhluk, kenapa mereka bergerak begitu,

yang seronoknya, apabila sekejap lagi pada hari ini, anda semua akan melihat awan-awan itu sekejap lagi,
dan diwaktu itu, anda pula akan teringatkan apa tentang apa yang saya bicarakan ini,
dan, diwaktu itu, apabila anda sedang ashik memerhatikan awan-awan itu,
saya pula sedang berdoa kepada kesejahteraan dan kebahagiaan anda,
indah bukan,
pandanglah ke awan dan langit itu, sesungguhnya kita memandang kepada langit yang sama,
(assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...)


kemudian, pada rumput2 yang kita pijak pula,
jikalau kita lihat rumput di atas jalan, apakah pula tugasan-tugasan mereka dengan segala mecam jenis rumput yang berlainan jenis diatas muka bumi ini, mereka juga makhluk Tuhan, kita memijak mereka, hmmm.. apakah tugasan mereka untuk mereka dipijakkan oleh kasut kita atau sebaliknya.. :)

dan kita semua pula diingatkan tentang;

"sesungguhnya, pada yang demikian, terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi yang memerhati,"


salam hormat dari saya kepada semuanya,
salam hormat, salam penuh kaseh sayang,
zr

kuIna LadyInRed said...

senyum2 la selalu
sesama kita... spya kita happy...

sy tgh senyum kat achik... nampak tak?

lupekanje said...

salam En. Zul,

benar belaka semua itu...
Waalaikummussalam warahmatullahiwabarakaatuh.

Setiap kejadian Tuhan ada hikmahnya yang perlu kita fikir dan syukuri..

Sebagaimana setiap yang berlaku juga punya hikmah di sebaliknya...juga untuk kita redhakan dan syukuri.

terima kasih.

lupekanje said...

Kuina..
senyumlah pd acik ni..muga dapat mengubat hati yg terr... err...
tak de lahh...kehkehkeh..
tgh besh main pet kat facebook skrg nih...nk lupakan apa yg patut dilupa.

sesungguhnya senyuman itu sedekah...walau bagaimana hodohpun seseorang itu..kalau tersenyum, teramatlah manisnya....walopun tk do gigi...!!!

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-