Friday, November 14, 2008

Giler Meroyan?

hhhmmmmmhh..ntahlahhh... Ketepuan dalam minda tak memungkinkan ilham dtg menjelma untuk mencatitkan perasaan duka ntah kenapa tetiber hati rasa hiba mahu aliran air mata menitis mengalir tiba2 tanpa punca tanpa tahu kenapa hendak becerita tak tahu pada siapa kerana mereka akan hanya kata aku membuang masa Waktu2 gini, rasa nok gi Edmonton nih... golek2 kat saleji yg memutih (cam dlm pilem industan tuh)...bia diri diselimuti saleji...dan..dann..dannn.. pehtu ader la sorang profesor ensem yang selamatkan acik ...sbb menyangka acik giler meroyan.. dannn..lalu acik pun bekenalan ngan dia.. hahaha...melalut dah..cukuplah tu..ari jemahat, tk baik merapu... cukup 3x jemahat, acik innalillah nanti..kehkehkeh.. Sekian. Gambar di impot dari blog ieqa di Edmonton, Canada, siler halalkan makan minum ye ieqa..

8 comments:

sya said...

Achik.. banyak2 baca surah Al Insyirah k, take care

KAKTINY said...

achik.. jom layan mamma mia jom.. pastu kita makan kat johnny's.. kat mana?.. KAT ALAMANDA POJAAN MALAYA tu ler... nak tak... nak tak?.. hehehhehe

Ungku Nor said...

ah sudah..
kes berulang la ni ye Cik?

kan saya dah cakap, acik tengok je ikan gapi acik tu..jangan dulikkan yang berkenaan tu..adeihss..

lupakanje said...

sya,
acik ok....cuma cam nak rasa sedih arini...ngengade betui kan..

Tiny,
Belum blh lagi la Tiny... nanti2 la...minggu ni skali lagi anak yg solehah ini akan amek emak kt Putraheight, pehtu antar dia balik kg...BALIK KAMMMPUNGGG...!!! Dan akan singgah di Rantau, Kedai Katak..untuk tmbh koleksi ikan guppyku..pehtu Ahad berkemungkinan acik akan memakai pakaian putih kain putih (bukan kain kapan ye..)...dan membawa sebatang payung hitam...masuk ke Sengkang Estet di Pasir Panjang Podeksen, berlagak ala-ala land owner,menaiki Land Cruiser, mengutip sewa tanah yg entah baper sen mewakili emak acik yg hanya akan bersandar di back seat kereta. (ni ngalahkan tokei tanah kat citer Sutera Maya tuh...)..ceewah..kot2 la pehtu akan dpt komisen cam dlm citer PRamlee tuh..utk menerangkan kegerhanaan bulan acik nih..huhu..

Ungkunor,
Apalah ertinya....mengenang perkara lalu,
yg hanya buat kita pilu
hingga nk makanpun asik lalu
matapun jadik sik nk kuyu
tapi, tu lah yg jadi selalu
tak kira masa tk kira waktu..
sekian.

MasNurin said...

salam ziarah achik,

Saya pernah meroyan dulu and trust me it's very bad.

lupakanje said...

Salam masnurin,
adeiiihh...jauhkanla kener meroyan...memang siksa ya amat...
err...camner leh meroyan tuh? langgar pantang aper?

sabiqahAnuar said...

hahaha kak chah meroyan..heheee
emm cam cantik jaa gambau umah tuh, heeeee-puji umah sdiri...

lupakanje said...

yer..saper lagi nk poji umah sendiri mlainkan diri sendiri....haha

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-