Thursday, April 30, 2009

Aku dan mimpiku

Malam ni aku bermimpikan mu, buat kesekian kalinya. Kita pegi camping besama... err...boley ke? ni mesti sebab tingin sangat nak gi camping.... huhu..

11 comments:

  1. meh camping kek umah den ni.Kita pasang sumingpul nurin.

    ReplyDelete
  2. Nak gi camping kek mano tu? Kek laman rumah sya pun boleh gak

    ReplyDelete
  3. "mu" tu refer pd khemah tu ker? ish, acik gemor kemping ker. xsehaluan ler kiter. moh bawa diri memasing. acik kemping kat utan, org nak g balik umah duk bwh ketiak mak aji nih...

    ReplyDelete
  4. jom cik. kito poi camping, peh tu mancing skali. Lam mimpi yo lah...

    ReplyDelete
  5. Acik,

    wah..camping mamping nampak..Sajo yo nak jeles'an den kan?

    Tapi memang jeles cik..sumpahhhh!

    Selamat enjoy yo cik!

    Abah

    ReplyDelete
  6. Cikkk...
    ckLah nak camping dalam kelambu je.....

    Errr...macam khemah juga kannn?






    Fuhhhh...dah mula balik susah nak akses blog acik ni. Berjanggut nunggu dari petang tadi. Haiiiiiihhhh.
    Network ckLah buat hal lagi...memang hari tak best betul ini hari....

    ReplyDelete
  7. tima kasih utk komen2 di atas. Acik nak majuk kejap....
    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

    ReplyDelete
  8. ok..dh zzzz...

    salam mas,
    sori..acik ngantuk sesgt mlm ni tdi..so acik titun dlu stelah bca komen blog dlm sengguk2..hehe
    kemping dopan umah yo...uwaaah..
    tk do makno eeehh..

    sya,
    camping kat topi pantai ke....kat tepi tasik ke...tepi sungai ke..
    bestnyer bangannn...

    hanimndroid,
    memangpun, kita bawakla haluan memasing..heheh..
    okeh ...slamat duk bawak kotiak mak Aji ...

    ReplyDelete
  9. kak Pah,
    cisss..kpah...adoko di ajak kemping kat dlm mimpi yo..??!
    dahh dahh...pi salin lampin cucu...hehhe

    abahnajwa,
    mimpi yo abah weiii....apo nk di jeleskan..!!
    tah bilo nak poi bebetul...

    ckLah,
    pinjam kelambuuuu...heheh
    adeiiihhh...susah nak masuk lagi???
    sebab dah letak banyak gadjet/widjet lagi ke...??

    ReplyDelete
  10. sapo dimimpi dek acik tu???

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-