Wednesday, April 15, 2009

untuk mu di sana

















Kerang percik dari http://asiyahhasan04.blogspot.com/2008/08/nasi-kerabu.html Ikan percik dan nasik kerabu... sedakla weeii... jupo ke tak jupo nati nih.






























Laksam weeii..














Gamba gogel Nasik Dagang.. Gambar dari www.tourism.terengganu.gov.my

12 comments:

kakpah said...

Cik weh, mu nok make tu ingak ingak kak poh samo deh. Jange lupo jugok hok yang kak Poh pese tu kalo cik gi rantau paje. Piok cik..piok hok bese skali. Budu gok cik deh. Beli sedoze. Nok letak tadike buleh jua dekak mak budok.
.
.
ngeh..ngeh... tobolit lidah den.

Ma_sUyinFiqah said...

kata tak makan???? Oh daku lupa itu gambau pakcik google kan???

lyn said...

ooooo sedap tuh

sya said...

kelior weh

zino said...

acara makan je ke? hehe

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

acik gi ganu ker?..
alahai sedap nya laksammmmmmmm

jane said...

acik, lapo la plak!!!

lupekanje said...

kpah,
acik tingat la kak Pah..acik tk make nasik dage punnnnnn...uwaaaaaaa..
banyak la piok ngan budu kpahh...ni ha..beg penuh dgn dokumeng sulit jer nih...sakit ati pung ader..
tapi tk per la...demi tanah airku tercenta...berkhidmat utk bangsa dn negara...
no piuk2...no buduu...okeh..heheh

Mas,
tu lah tingat...rasa cam tk komplit je gi jale ke kelate, klu tk make nasik dagee..adeeeihh...aper la aku tk beli...

lyn,
nmpak sodap kan...aritu member tu belikan laksam...waahh..cair..lagi best yg mak lyn buat tuh...huhu

lupekanje said...

sya,
kita mulakan aktiviti kita semula dehh...acik gindu..

zino,
oohh tidakk..acik banyak melepaskan peluang utk makan2 seperti yang acik gempar gembur kan itu...memandangkan kesihatan zahir dan batin idak mengizinkan...huhu

lupekanje said...

cikgooden,
acik tok gi ganu...memande kei acik gi naek flight..napok dari ataih je la ganu tuh..hehe...ada gaya orghe kelate kecek tk??

Jane,
acik pun lapa ni..baru sampai..trus jgk sini..jap gi nak tubik gi beli makane ike dulu..pehtu makane acik pulok...
makane ike habih dah..aritu 5 ekor mati masa acik tk dok umah..huhu...sahdu..

sabiqahAnuar said...

akak, SEDAPNYOOOO...terliurrrr, lakse, nasi kabu, nasi dage...huhuhu

hamzah said...

sapa2 nak join smartherbs...modal rendah cuma RM60 untuk satu lot..prluang dapat RM961...kalau 11 lot anda kira sendiri kalau tak percaya...tak perlu jual..tak perlu cari orang...untuk maklumat lanjut sila email kat saya...hamzah005@gmail.com...

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-