Tuesday, April 14, 2009

Siangku kelam, malam ku gelap..

mana taknya... duk kat hotel ni..nk yg murah... ikut rate yang layak untuk staf bawahan cam acik ni.. yang dapat, bilik tanpa tingkap...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. gelap donia ku..tak per la...janji ada air cond... Yang sorang tu...bukan nak pelawa pun duk sama ngan dia..bilik dia bertingkap...luas sikit donia dia.. ye lahhh..dia pegawai...bilik mahal.. tapi aku....miskin hina.. beselubung dukaaa..... dia ngan aku sama je.. tk de kawan kat sini...err..buatnya dia dah ada kawan...nampaknya aku la yg tk ada kawan nnti... adeeeihh.. ape lagi .... aku kan carik sidia.... kehkehkeh... ckLah...saddap u... Tgk hotel tmpat acik nginap nih..dekat ngan The Store...dekat dengan MPKB...dekat dengan Pasar siti Khadijah... Muaaaaahhh...mabelless...walopun hotel murah...tapi...semua nya ada...yg tk ada....temannnn... huhuhuu... klu acik tk dpt bekwan dgn minah tu, ckLah sms acik yo.. acik da la tk dapek beblog...uwaaaaaaaaaaaaaaa..omakkk...ayahhh.. (ehhh...aku ada ayah ke...).. nak arapkan tijah sms, mang nan ado la..piah lagi la.. kPah...nan ado dlm senarai sms..(tk payah bgi nombor kat dio..kang kapatebang tu ponuh ngan koli , piuk blanga yang dio kirim tu yo...hehehe...)..kpah...meh la becoti lopeh ponek besokan tu...mai la dtg KB...acik kesepian nih...(eee..menanah tinger acik..) make budu..make nasik dage...make lakse....make nasik belauk...nasik kabu..sedak weeiii...

12 comments:

kakpah said...

acik, apasal dah sampai sanun baru nak ngofer. Haritu takdo acik nak ajak kpah doh kan? Kok tak takkan lah acik home alone skarang nih he..he..

Cik, poi la rantau panjang ko pongkalan kubo ko. Ko rembat piuk bosa tuk kpah satu. SATUU yo cik. Tak banyak do. Kpah nok hok besa se je cik. Se. Kito kawe ke. Uk aloh...

HappyIrfa said...

sian acik x de kawan.xde ke blogger dr sana nak temankan?

kuIna Jentayutiara said...

mkn budu, nase dage ingat2 lah kita kat sini yer...

Tijah said...

hok aloh kak poh. de de kecek klate. nok kire piuk besa tapi tok kire pitih wak gapoh tuh.

ahhh!!!! ckp n9 blk ahh...bebolit lidah den

kakpiah said...

acik.. den mano ado nombor henpon ko cik...

kalo tak saploh kali sari den esemes acik..

semlm tgk acik on YM.. tak sempat nak togur dah ilang..

ai miz u acik..

yg benar,
piah

sya said...

acik sya nak pesan solok lada kat medan selera buluh kubu, boleh tak?

Kak Nora said...

Hai Acik,
Bus di KB SKMK ada beroperasi lagi tak? Joke nya, it stands for Sampai Kelantan Mesti Kahwin.

xiiinam said...

.......isk...isk....isk....bilik sapa bau budu tumpah ni....???





Aku saja tak mau sms ko....nak bagi ko rindu kat aku sesungguh....muehehe..
nak bagi peluang ko menjalin persahabatan dengan kawan saing ko dari Putrajaya tu..

Shifu67 said...

laaa dtg KB ke.... bakpo tak royak... kalu royak boleh kita dating hehehe

HappyIrfa said...

SKMK..Silap Koner Mapuh Keras..haha

sabiqahAnuar said...

hhehe hotel dekat azam photo tu ke? heeehehe lamo doh tok derap kB nihs..dekat 7bule doh....

hamzah said...

sapa2 nak join smartherbs...modal rendah cuma RM60 untuk satu lot..prluang dapat RM961...kalau 11 lot anda kira sendiri kalau tak percaya...tak perlu jual..tak perlu cari orang...untuk maklumat lanjut sila email kat saya...hamzah005@gmail.com...

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-