Friday, April 24, 2009

Sibuk sangatkah?

Sejak balik dari KB ni acik terus busy...busy....dan busy.... dengan interview2 itu. Tiba-tiba pula, acik dapat panggilan interview juga....suddddaaaaaaaaaahhhh... acik pulak rasa bedevar-devar cam cikgu2 yang nak diinterview tu.
Calon interview itu...

Acik pulak rasa nak tanya diorg tu, saper panel interview...apa yang dia akan tanya.... nak panggil apa . Acik dah lama diminta bersedia untuk dipanggil temuduga..tpi acik leka.. dengan kesibukan yang melanda sepanjang bulan ini.

Lega bila dimaklumkan bahawa interview itu ditangguh.. mula lah acik leka semula..cam biasa.. kita ni memang suka persediaan last minute kan..!! Nk pegi brenangpun tk sempat...gindu dah kat kolam renang yang melambai2 acik. Begitu juga dengan jogging track kat shang rila tu....memanggil2 acik...sebab berat acik dah semakin bertambah... Sabarlah sayang...acik akan datang jua satu hari nanti... satu hari???? ohhh tidak....bukan satu hari... berhari-hari...

Petang kemaren, sorang teman dari Trengganu datang bertandang di rumah. malamnya kami kluar berpoyer2 kat Bangi....makan kerang bakar....walllaaa...sodapp...tpi nasi goreng yang kami order tu tidak menepati selera kami... err..selera acik...sebab... nasik gorengnya manis... ohhh..itu tdak menjadi masalah sangat pada acik. Yang menjadi masalahnya... pedasss...!!! Acik mang orang Negeri Sembilan jati... tapi acik tk suka pedas ok!.. Acik kurang suka makan pedas dan tak tahan pedas...!!

Jadinya... idak ler abis makan nasik goreng. Sebaliknya, kerang itu yang menjadi mangsa acik, meskipun acik tau, dengan memakan kerang... risiko berpenyakit akan datang pada acik pada bila-bila masa sahaja. Kerang itu memang best!
Ini bukan kerang... tapi lala... dari galeri gambar lama.
tk ambil gambar, sebab gelap..cam no flash.

Balik dari makan-makan, acik terus terlena diulit mimpi. Dalam mimpi tu, sempat juga acik menjawab beberapa sms yang masuk... (err..mimpi pun blh sms lagi...) ... tak per... demi keranamu.... hehhe.. Hampir terlupa untuk menyebut di sini, Hari Ulangtahun Kelahiran anak sulung acik, si Yani pada 20 April lepas, yang ke 22 tahun ! Happy Birthday to you...err..belated birthday .. Hmmm...dah tambah dewasa ye kamu.. semoga perangai juga akan tambah dewasa... Moga beroleh kejayaan dalam apa jua yang kamu lakukan... Moga bertambah keimanan dan ketakwaan, kesabaran dan ketabahan hati, dipermudahkan segala urusan, dijauhkan dari segala kesusahan dan malapetaka, dimurahkan rezeki, tercapai segala yang dicitakan, dijauhkan dari segala fitnah dunia, dimurahkan rezeki, menjadi insan yang sentiasa bersyukur, hamba yang sukakan kebaikan, menjauhkan diri dari kedosaan... menjadi anak yang taat dan tahu menghormati orang tua...menjadi teladan pada adik2 dan generasi muda yang lain, dan terus membaiki diri agar menjadi wanita sempurna yang mendapat keredhoan Ilahi.... dan segala harapan yang diharapkan oleh setiap insan yang bernama manusia dan hamba Allah.. untuk hidup di dunia dan di akherat.

Kamu nak umi doakan jodoh kamu ke?? hehhe.. tak nak sebut lagi... tamatkan pengajian kamu dulu... soal jodoh adalah sesuatu yang rumit. Moga Allah tentukan yang terbaik untuk kamu... selebret??? hmmm.. tak perlu kot... Hadiah? bacakan Yasin untuk dia udahle.. YASINNNN?? ape kes? ingat ni orang mati ke? helllllooooo... Yasin bukan hanya untuk orang mati ok.. orang hidup pun bagus jugak dibacakan surah Yasin...

Hadiah yang tidak ternilai itu..! Beruntung diorg ni dapat ummi / ibu yang cam acik ni tau... acik jarang nk selebret birthday2 acik atau diorg ni. Sementelahan pula... dia sedang exam... sibuk tuh. Nanti lah..lelepas exam dia tuh...maybe blh ajak gi maen boling ke..hehehhe...saper nak join???

10 comments:

Kak Nora said...

Apa-apa pun good luck for your forhcoming interview. Temudagu ...oooops temuduga naik pangkat ke?

kakpah said...

hepi belated besdei to yani. Cik.. tak lamo lai tu cik. Dah 22 dah tu. Kakpah dulu 23 dah kawin.hehe..

Acik slalu datang makan kek bangi yo. Kek bangi ni restoren bukan main punyo banyak. sampai tak tau nak poi yang mano satu. Acik ponah poi cat farish punyo kodai tak. okay okay lah. tapi kalau nak servis copek, kpah gomar poi cempaka rimba kek pkns tu. oder kojap yo sampai...

harini taak balik kampung ko.

lupekanje said...

salam kak nora,
bukan naik pangkat...mintak jawatan baru nih...
tolong doakan saya ye...demi menanggung anak2 dan diri saya sendiri..hehhe.mekasih..

Salam Kpah,
thnk u...acik tawin umur 22 kak...heheh...tu yg bilo kabo kat dia..dia kata.."so what!!" adeeihh..lambat pick up tul.

Betul la kak..bnyk lagi tmpat makan kat Bangi yg saya tk gi lagi..malam tdi gi makan kat Village View pulak..blh tahan..tpi tomyam maaaasinn.....cat farish? tk ponah laiee..
betul..cempaka rimba sodap dan copek siap order..rasa nk pegi lagi nnt.

sabiqahAnuar said...

coppp, nak joinn kak chah..hehehe

zino said...

happy belated birthday utk anak dara dia tu.. tak lama lagi bermenantu lah nampak gaya nya hehe..

main boling? bagus tu..

lupekanje said...

Salam ieqa,
nak join...bulihhhh...pukul baper nk btolak dari edmonton? akak amek kat KLIA...heheh..
dahh...duk kat lab tu dendiam...:)

zino,
thx zino...lambat lagi kot..baru nak abeh bajar..

xiiinam said...

selamat ulang taun ke 20 buat anakanda Yani....






sesekali...bacakan Yaasin untuk ckLah ye.....

lupekanje said...

salam ckLah,
timakasih...mesti suka yani klu tau ucapan bonda Lalah dia ni...excuse me...bukan 20.. tapi 22 !! ..hehhe.. pakai spek ke idak nih..

Baca Yaasin untuk ckLah?? errrr..errr... boleh, aper salahnya..

kuIna LadyInRed said...

eeehhh acik dah ada anak dara dah ker... dah bosa sama bosa dgn maknya..

epy birthday utk dia yer..

lupekanje said...

kuina,
errr...ni nak kata mak dia muda lah ni ye..kata lahh...kata lahh...hehhehe..
tima ksih kuina...tambah dewasa dia menandakan tambah tua nyer acik nih.

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-