Saturday, April 18, 2009

Buah naga itu..

Dulu acik penah bawak cerita pasal buah naga kat entry ni.... Baru sekejap tadi acik pecut kereta balik kampung dan dapat tahu yang pokok naga itu telah mengandung....hehehe..boleh ke... pecut kereta...errr..salah sebut ke...ooohh..ok.. kali ni acik memandu dengan amat berhemah. mengikut kelajuan yang telah ditetapkan dan dipersetujui bersama.

Cumer masa balik tu rasa tecabar dengan satu keter Avanza yang potong dari kiri....hampesss.. (hek eleeehh...mcm la aku ni tk pnah buat centu...)... mau lawan ka??? huhh... so, acik kejo yob kejo keter tu..... tercicir dia jauh kat belakang... ha ngko... nak tunjuk brani ngan aku... anak bini penuh dlm keter tk sedar...bawak la pelan2...

klu jadik apa2, saper yang susahhh??? bini ngkooo jugak..kener cari ganti yang lain...aper...ngko hengat, pompuan yg dah tk de laki, senang ke nak carik ganti???? oooohhh...tidak...bukan sebab dah tk laku...ato dah tk der market value..

tapi sebab kesetiaan kepada raja dan negara !! tau tak...!! tak macam lelaki.. bini segar bugar... kulit licin dan tegang bak kulit epal, putih melepak cam sofea jin.. layan tiptop... tk penah sakit... punnnnn dah nak carik spare part kat luar... tak pun main sms...tak pun main email...main chat..... sampai subuh adam... tak gheti2 nak jaga hati bini.

Nak bini jer jaga ati somi...this is not funfair !! biler bini tanya... Abang buat aper tu bangg.. diamla...aku tengah conference ngan bos aku kat sumatera nih... ada orang nak jual kayu balak... Ayang gi tidur dulu ye... abang nak bincang jap... tutup skali pintu bilik tu...nanti angin tiup ..bedentum pulak..tepranjat pulak awak...!!

Pandai kan... Pehtu, bila balik keje...duk lelama dalam keter...begayut ngan pompuan muda tu la... Bini duk tunggu la dengan segelas air sejuk untuk sang suami yang rsa geli geleman dah tgk muka bini yang dah tecegat kat pintu tuh.. dia terus melekapkan tinger kat henpon....

ehh..melekapkan henpon kat telinga. Bila dah puas duk dalam keter...kuar pulak..keliling keter...bercakap gaya2 bisnessman yang sibuk sangat. Si isteri dah letih dah...tdi ingat nak gi kejar somi lalu salam dan cium tangan suami.. baru nak angkat kaki kanan nak gi kejo... suami dah angkat henpon. dah habis cakap...baru bepaling pada isteri...  

Mahap yang... ada client nak order barang... susah betul nak berunding dengan orang camni...nak barang baik...tapi nak yang murah...banyak cantik dia!! 

Ni malam nanti abang kener keluar gi jumpa dia untuk sain agreement. hek elehhhh... kaki auta punyer laki ! Mulut manis bak gula tebu.... Pehtu bila malam, siap pesan, yang..klu tipon bunyik, tak yah jawab ye.. bia abang yang angkat.. sebab setengah2 orang marah klu dia tipon, tapi orang lain yang angkat...habih bil tipon dia. Isteri yang lurus bendul ni patuh he...

Baik bang.. ayangpun tk kuasa nak menjawabnya... (jgn jadi bini buduh cam ni...!!.) Pehtu biler tipon bunyik, bawak jejauh...cakap kat nunn...luar rumah sana.. sabau jer la... kalau somi ngkorang cakap tipon jejauh centu...ngkorang gi ikut dan dgr sekali...betrabur ayat dia nanti....hahaha.. Ehhh...naper aku citer mender ni....adeiiihh... dari citer buah naga....acik citer pasal bawak keter tadi...tup2 citer ni pulak...

Lebey kurang sama dengan cerita acik dekat setahun yang lalu kat sini. Maafla.... kkdg klu temasuk cerita ni...acik teremosional... terkena dan terkenang. Dan kepantangan acik klu bejumpa dengan orang yang penipu cam yang acik citer kat atas tu. Harap2 pengunjung kat sini tk ada yang beprangai camtu. Semua setia sekata, sejiwa, jujur dengan pasangan masing2. kalau ada yang camtu... atau yang tepikir nak buat camtu...
 siler insap.. kalu tk..takut senasib dgn org cam cerita kat sini...!! kalu tk insap gak, siler brabusss..... tingin la nak race naik keter camni..heheh..

15 comments:

xiiinam said...

ckLah tak berani nak klik link 'di sini' tu,sebab drama sebabak ini pasti akan berulang

.......Errrrr....jap....nak lari masuk bilik air jap....
Bukak shower kuat-kuat.........

"Tok..tok..tok... Ibu, nape lama sangat dalam bilik air tu?" Nadia.

"Ibu! Kakak nak gi kelas Tkwondo ni. Nak salam!"
Pintu terbuka....

"Errr...are you crying bu?"
"Nop!"
"Are you sure?"
"Yes I am....why? I look like nanges ke?"
"Hmmmm...I know you bu!!! What's wrong?"

"Sesaje cuci mate...muehehee....dah pi cepat...buat flying kick nanti buat bebetul. Kasi pengsan budak-budak Cina samseng tahap komunis Malaya kat sekolah tu!"

Errrr....tak kusangka....se'hebat' itu yang kau lalui kawanku.....
Aku insaf, kerana selalu berkeluh kesah dengan kehidupanku yang jauh lebih mudah dari mu....

xiiinam said...

Errrr...lupa lak...
Ini drama dah lama ya cik....
masa tu ckLah di rumah..
memula baca kisah acik dulu...
bukan hari ini....



hari ini ckLah masih di Taman larangan gusti Puteri...


muehehehe...gelak ala-ala kantooooi..gituk!!

lupekanje said...

acik emosi biler tgk cara pmanduan org tu tdi...
hampir telupa diri sendiri...
nanti klu jadik apa2...saper nak jaga anak2 tu... (ha..ni si mas ... aper tah nama dia..mang suka sgt bebel kat acik...heheh)
ckLah mesti tgh kumpul ilham inesen dia tuh... muahahha..sok...jgn lupa...err..acik yg lupa pojek kita..
tolong ingatkan acik subuh sok..

yuyee cap limau said...

hai acik..saye yg bace kish ni pon teremosi gak..huhu..sedih kalu lelaki penipu nie..mau dilepang kuat2 smpai mata tercabut..pastu mata tu digoreng bersama bawang..ha pdn muko..alamak pasni xda la nk msuk minang kite cik..aduh lupekanjela cik..hehe

lupekanje said...

salam YCL..
ngko lagik brutal yek..huh...takut acik..hahah...
okeh..next taim klu nak carik pelempang upahan, acik carik kau jer...hehehhe...
Don wori...jodoh Tuhan tentukan...mana tau, dapat yg sesama brutal...baru ngam..Habih tu...tkkan ko nak carik yg lembut...asik kener lempang ngan si yuyee ni jer..muahahah..

wlkam.

kakpah said...

Cik,kakpah baru nak mintak sikit buah nago tu tapi dah kono heret cito yang lobeh beremosi lak. Err.. buah nago tak do ko.

lupekanje said...

baru bebungo kak....tu pun sebijik...nnt acik bagi pokok dio nak..hehhe

ku tak sempurna said...

adoiiiii...
ada org tampar pipi aku ke??

aikkk...
takde org... tp kenapa rasa tertampar??


akan kuCUBA menginsafkan diri...
Cuba kucuba...

:(

lupekanje said...

tk do nyer nampar adik kts bucuk sowang nih...camner lak kau yg teraso..

lainla kalu kau drebar avanza tuh..heheh

acik tekenang semasa dulu je...tidak ada kener mengener ngan owang lain. Pengalaman mengajar diri agar berhati-hati dalam pembuatan keputusan.

sejak2 akhir2 ni acik mang salu termenangis..tringat kekalau tetiber aku ini mati..!! kalau tetiber org yang aku sayang diambil lagi....

apakah aku akan sakit tika itu..
apakah org yang aku sayang itu pergi tiba2 jua tanpa sepatah pesanan???
sobss..tetiber aku jadik sahdu.

en_me said...

ammvoiii akak itteww.. veryy derr

Ungku Nor said...

osah emo eh lak acik arini..

Yunus Badawi said...

salam kenal kerana pertama kali singgah rumah ko ni.
aku terkesima.

yuyee cap limau said...

tau xpe cik..xmaunye kite cari cam bekas vokalis saujana tu..si IZU..hari2 la izu tu breakpes ngn pelempang tawar kite nie..hahaha.pdn muko dio cik,lembik sgt..jadila jantan oii..buek malu ja..cik xda pe2 pertalian saudaro ngn si IZU kan??huhu..matila nnti kn saman

lupekanje said...

salam en_me itteww....

ungkunor..
acik hari2 emo..tpi nmpaknya ungkunor lagi emo..tokan sampai 3x antar .hehehe..

Salam Yb,
tima kasih kerana dtg menjengok.

Yuyee..
hmmm...nnt acik pikir...IZU..IZUUU ...IZUUUUUUUUUU...
oOOOOOOooooo0000..memang dia tu bukan sedara acik...hahaha..slamat la kau...

hamzah said...

sapa2 nak join smartherbs...modal rendah cuma RM60 untuk satu lot..prluang dapat RM961...kalau 11 lot anda kira sendiri kalau tak percaya...tak perlu jual..tak perlu cari orang...untuk maklumat lanjut sila email kat saya...hamzah005@gmail.com...

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-