Wednesday, December 17, 2008

Ujian 1

Seminggu dua ni acik macam kono sampuk. Tangan ni tk leh sangat menaip nak becerita sakan. Ko...sobab tk do mondo yg jadi yg nak di citera kan kat sini?

Mano bolih tk do kan... Mesti ada.. Mungkin sbb banyak sangat blog. So, bila ada citer....dah lari ke blog lain....hehehhe tk mungkin tk ada cerita. Nak citer tentang anak2 sepanjang cuti yang tk cuti ni lah..(sib tk buat blog khas untuk anak2 je..)

Semua anak2 sedang bercuti, tapi tidak sepenuh cuti mereka ada di rumah. Yang confirm ada, si zirah..tu pun rasa nk ekspot ke kampung, nak suh amek lesen memandu. Tapi dia tk nak lak duk kampung lagi...tk ada internet katanya...uwaaaaaaaaaahh...

Si Yani, awal cuti ada...tapi minggu sebelum raya korban aritu dia dah pegi melapur diri sebagai sukarelawan bertugas kat AUG ...di UKM Bangi... sib la raya balik gak. walaupun plan asal dia kata raya pun tk balik..















kawan2 dia si Aney ngan combi pun ikut sama. SOnok gak la raya...sebab mak acik nk raya kat Putrajaya je.. bebudak pun ramai... meriah gi solat sunat hari raya kat masejid Putrajaya... Pehtu balik rumah...makan...makan...dan makannn... keluarga kakak acik pun lepak kat umah acik. Selain dari makan, aktiviti mengkaroke pun ada. Riuh rendah... heheh..acik mesti la tk lepas peluang mengkarok kan diri...

Eh...ni citer raya... dah citer ekkk sebelum ni.. ntah..kompius.. Sambung citer pasal Yani tdi.. pas raya, dia balik bertugas semula kat Bangi. Sampai la ke hari ni...busy bebeno gaknya ngangkat bakul atlet...muahaha...rasakan kamu.

Shahmah pun sama. lagi awal dah pegi bertugas jadik sukarelawan kat AUG di Shah Alam. ..dapat baju, suar ngan kasut freee.... tu yg suka yoo.. ... balik raya sehari dua hari tu je..minggu ni baru balik umah.

Masa dia nak balik raya dia sms... *umi, saiz kasut umi aper??* Wah...acik mikirkan... anak aku nak adiah kasut ke kat aku...?? bestnya...ni mesti dapat kasut lebih.. Balik malam tu...dgn eksaitednya acik nk nengok roper kasut yg dia bawakkan tuh...uwaaaahh.. berebut lak dengan Yani.... "kasik kakak la....!!! umi tk muat...."

Ummi dia tk mau ngalah... Hah...tengok ni...muat la...Shahmah bawak untuk umi...kamu lak nyebok..!! Yani tekan ujung kasut tuh... hahaha... banyak kosong... ummi yang tamak kan...hahahha..

Yani gelakkan acik... kasut gedobos nih... "kasi kakak je la...takkan ummi nak pakai! ni saiz akak... kehkehkeh"... dia gelak lagi... mang kasut tu besar pun... Shahmah bio je kami berebut. Zirah pandang terkelip2....sebab dia lagi komfem tk leh bertanding dengan Ummi maupun kakak dia..sebab kaki dia lagi gedabak...saiz 7-8.

Double saiz kaki ummi dia.. so..sensiang dia dah out...tak layak untuk berebut kuasa ... Sebenaunya, saiz kaki acik ngan Yani..tk le jauh beza sangat..
Yani saiz 5.... tpi kenkadang dia blasah je kasut acik...
acik pun blasah gak kasut dia..wlupun ada ekstra sikit...ala..sikit je...ong kan pasan pun...hahah..














Akhirnya kami capai kata sepakat. dengan di adili oleh Shahmah... Yani amek kasut tu, tapi bagi acik baju kayak idaman ati acik yang dia dapat masa masuk bertanding kayak AUG aritu.... hahaha... settle...

Nak bawak gi kursus...kenkononnya... Tapi... ada had penggunaannya...lepas balik kursus, pulang balik !!!!!!!!! uwaaaaaaaaaaaaa... Habih tu...kasut tu...mang la tkkan pulang balik... kalu pulangpun...aper jadahnyer.... bukan muat pun...

Tak adil....tak adil.... tapi masa dapat baju tu...tk rasa lagi ketidakadilan dalam perbicaraan.. dah lelepas tu baru terasa... hahhaa.. tak ada la... mak ngan anak.. boleh ke berkira sangat...(sesekali kener gak bekira !) Oklah....acik nak jalankan tanggungjawab jap lagi.. lenkali sambung... -------------------------------------------

15 comments:

dizz said...

kah kah kah.. cen bab berebut kasut dgn yani, leh bayangkan lah mak anak ni... hahahaaaaaa mak zaman IT ni kasut pun leh berebut dgn anak hahahaaaaa, kteh pun serupa, kadang saja syok bekelai dgn anak2 :))

Ungku Nor said...

ooo..kekdah eh kasut acik saiz 4 la yo?

ehehehe

sabiqahAnuar said...

hahaha lawak...adil n saksama??? =)

sya said...

Achik.. kalau sya kuasa veto aje.. ha ha ha

lupekanje said...

kteh,
betui la kteh...mati2 dia nakkan kasut tuh..hahah..
Mang salu main tibai2 baju kasut suar smua nih ngan dia...

ungkunor,
tau tak pe...samer je ngan ungkunor..heheh..kaki kiut miut.

ieqa,
tak adil kan kan kan..ader bagi pinjam kejap je baju dia...tpi kasut kener bagi teruih..ini boleh mendtgkan kemarahan...!!heheh..

sya,
kuasa veto..?? uwaaaaaaahhh.. acik cam dah ilang kose veto biler diorg dah bebesar nih...hahaha

lyn said...

uminya yang tak nak beralah

lupekanje said...

tk leh biasakan beralah dgn anak...heheh..
dia kener bajar kesiankan kita.

zino said...

nasib baik berebut kasut je... hehe

lupekanje said...

ader..brebut nk tgk tv....geremmm..

Suri said...

kakcen,
berebut tengok channel tv sembunyik kan la remote, takpun cabut arial tv tu, hahaha!

lupekanje said...

ha ah,pehtu ngan acik skali tk dpt nengok tibi tu kan..haha..
wehh..pekabo org uzbekistan...??

Suri said...

legaa baru abih exam semalam. 23hb ni suri singgah KL dr KBaru. kwn dah book hotel. 25hb ke kuching. jumpa nanti!

lupekanje said...

23? selasa tuh...mai turun putrajaya/serdang..blh gather ngan kak iza.

HappyIrfa said...

JDLER DR XDE LANGSUNG.BGTAU KAT SHAHMAH,SAYA PUNYA SIZE 8/9 ..KALAU ADA LEBIH LER.HIK HIK

lupekanje said...

ni mesti susah nak carik saiz kasut nih...heheh...godang kaki kau irfa.....tunggu 2 tawon lagi keklu shahmah btugas kt AUG tu lagi..hahah..

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-