Thursday, December 25, 2008

Semalam di Kuala Lumpur

demamm...ye demamm..tpi merayap tetap merayap. Sebab bukan senang nk jumpa orang miawww miaaww nih..

Jadi..acik gagahkan jugakgi ke KL petang selepas waktu kerja. Tapi seblm tu..merata acik kener settlekan hal lain dulu lepas balik kijer tuh. Memula, ngantor opismet gi Putrajaya Sentral...pehtu balik umah, Yanie paksa makan yg dia masak selepas acik solat Asar.
















Pehtu sekali lagik ngantar dia gi Putrajaya Sentral gak sbb dia nk kejo ERL ke KL gak..adeeiihh.. pehtu baru acik gi Serdang amek kak iza...jalan mang jem la..tatau nak habaq..taim2 org balik kije...pempaham jer lah...maka acik celok ikut jln lebuh silikon...hmm...jauh gak..hehhe..

Kami gi parking keter kat Tasik Selatan, naek LRT jer..hehe..tk koser nak drv keter sesak2 jalan tu.. Sampai dedekat kul 8 gak kat Hotel Palace tuh... sib sempat Maghrib.

Pehtu duk pok pek pok pek kat dlm bilik jer...riuh rendah..sebab lama tk jumpa. Gayer jer cam blogger tegar...mana pegi mesti online...hehhe... tonggang langgang bilik tu kami keje kan..errr..




























Kanak2 selalu menjadi mangsa deraan orang dewasa kannn..sian elly nih.
















Last sekali acara amek gambar kat depan Balai Polis Masjid India... Yer...sesuatu yang amat unik sekiranya anda dapat bergambar di hadapan masjid di Malaysia yang berada di India... wahhhh... bukan masjid la...tapi balai polis.... kener tahan kat lokap sebab buat bising dalam hotel depan balai polis tu baru tau!. sungguh mengganggu ketenteram awam...!

Malangnya acik tk ada gambar tuh...sbb acik tukang amek gambar untuk kamera suri..tk masukla gambar tu kat sini...kener tgk kat blog suri gamaknya. kok ada..

Kami balik sebelum pukul 11 malam.. walaupun malam masih muda....kami tepaksa meninggalkan suri dengan kak Atie dia... depa pun nak brehat kan..sbb sok nya dah nak terbang balik ke Kuching..

Acik sehari suntuk ni menunggu cikgooden kat opis...tapi tk nampakpun bayang dia...tapi rerasanya ada nampak Livina dia...mana la cikgooden ni...datang ke tk datang kat opis acik... Entahler ... okeh... pagi ni acik nk gi kijer... coti??? yer...memang coti..tpi dik kijer banyak..... acik akan kijer bila peluang kijer ada.

Petang pulak kakak acik ajak gi kenduri makan2..kat umah saper tah..konon nk suh acik tunjuk jalan..cam la acik tau jalannya....huhuhu... sekian.

8 comments:

Suri said...

TQ so muchhhhh.... i lap u!
Tahun depan jom g Pontianak, jumpa mak puntianak la pulak.... trip wa leh uruskan. All in one RM280 dr Kuching termasuk visa.

Shifu67 said...

Aku kalau gi kl park kereta kat stadium bukit jalil je.... pas tu naik lrt... turun lrt biru naik lrt kuning... turun lrt kuning naik monorel merah... 1 kl boleh pegi... tu mujur tak naik komuter, kalau dah sampai serombannnn boleh gi

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

salam acik..

sori tak dan jupak acik..rushing masa nak patah balik ukm nak setel kursus sangkut takleh daftar online.

aku sampai opis acik jam 3 ptg lebih..gi alamanda dulu. kawan aku nak cari stem hasil..melilau cari pej.pos..(ada ke takde tak tahu la...masa dia pi cari stem hasil,..aku lepak tunggu ja dekat pameran keta dalam tu..sambil2 tgk keta kotak dari jepun tu.mitsyuoko ka apa nama dia...lawak bentuk dia..he he he)

bila dia kata dah siap beli, baghu kami gi opis acik. depan kaunter, ada staff cun. muka cam anak mami skit..he he he..nama apa ntah . lupa nak tanya. dia bawak kami masuk dalam jumpa zaidi..urus borang setel..pastu bergegas balik ukm..n balik taiping. sekian..ha ha ha..lain kali aku carik acik..sungguh, nak jumpak haih.

zino said...

seronok nya bila berjumpa ya hehe

lupekanje said...

suri,
lambat la nk gi pontianak tuh...acik carik antu raya dulu temankan gi Pontianak yo....hehe

lupekanje said...

shifu,
wah, shifu duk jauhpun pandai park kat Bkt Jalil ye..acik tk reti la...amek zirah kat situ aritupun tehegeh2 carik jalan..haha..skrg da tau..tpi tk tau parking kt mana klu nk gi naik LRT ...

lupekanje said...

cikgooden,
senornya kita jumpa....tpi cikgooden tk kenal acik...hahaha..
biler acik selak2 balik gambar kt blog cikgu...bru acik pasan, nmpak mamat botak nih...
ingat tak acik lalu lalang ngintai saper yg datang..masa tu acik pandang cikgu..tpi tk hengat yg cikgu dah cam rekrut...so acik abaikan je...dan masuk balik, gi solat dll..pehtu nmpak gak cikgu jumpa si zuraidi kt dlm bilik tamu tuh...wahh...maklumla acik tk cun cam si Ied tuh..perrrhh..anak mami ya ..mang dia org utara..tpi anak bederet tu..blog dia ada kt link knkawan acik tuh..heheh..klu cikgu mai pagi, acik duk btugas kat kaunter..mang acik akan tnya nama..hahaha..
AEY tu keter cikgu ka???

lupekanje said...

zino,
jumpa kawan yg dah lama tk jumpa, mang sonok..lagi la klu sesama kaki kecoh....nk pecah bilik tuh...heheh

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-