Tuesday, December 23, 2008

Jefridin punya cerita

Acik domam arini...rasa nk amek coti...tpi opismet + bos paksa mai kijer... tgkla camner... kalu lalat larat acik pegi la kije... Dorang ni nak buat makan2 kt opis... makan laksa bagai.. Bos yang nak mola coti bajar pun katanya akan datang...

Apesalahnya acik tk datang.... dah acik tk larat... acik dah la tk contribute apa2 pun utk jamuan nih.. tk nolong siang ikan punn.. Ni tgk ni...idung acik dah melecet dah acik tenyeh....tesombat lagi..ketatt!!! tk leh nk napass... kener nganga mulut...baru bernyawa rasanya... bunyi napas kan maen kuat...nk puaskan benapas... tokak kan maen porit nih...

Malam tdi anakku yang rajin...telah membuat membelikan bubur nasik McD... perhhhh... acik suh diorg masakkan bubur..tpi dik kerajinan dorang...beli je...sungguh membazir... duit je lah..bubur tu licin acik makan..

Yani siap warning.. ha..makan...tolong jangan bagi kakak !!.. Sungguh bermakna itu... ye.. wlupun kamu jeling2 bubur ini... uhhh..tk sampai ati... nah..sesudu je.... cehhh... Sementara dia makan burger prospereti.....ahhh..tak reti acik nyebutnya..

Asalnya dia nak gi naik motor...ngan zirah. Tapi acik tk bagi...sebab motor tarak lampu..nanti kener saman. Aderke dia tanya, Ummi..kat putrajaya ni polis tahan tak kalu motor tk de lampu??? Ha...nak tau terai la... sebelum ni tk penah tahanpun..akak lepas je aper... ...hahaha..camner klu arini kena tahan??

banyak duit mak ngko nk bayo saman? Habih tu...camner akak nak pi Alamanda nih... Tak yah gi... masak sendiri je... Tapi tk sampai hati la pulak.. dalam dedemam tuh, acik pakai 2-3 lapis baju ngan stokin... gi anto diorg gak... keter gi parking kat depan opis tu je...pehtu cober tdo dalam keter... (tk dptpun...sbb tk sesodap tdo ataih katil..)

Sebagai adiah ngantar n nunggu.... selain dari bubur ayam tuh, diorg belikan acik CD karoke.. Jepridinnn !!!! uwaaaaaaaaaaa.... saper suh beli lagu ni....tk minatt !!! .. ehh..kan tdi ummi gak cakap nk CD Jepridin...

Wehhh...ummi memain jer la... baek kamu pulangkan balik!!!! Ala....tak mo la....akak dah penat jalan nih.... Wahh....ndak tak ndak...tepaksa lah acik menikmati lagu Jepridin ni... karoke sensorang... sbb diorg mesti tk minat lagu nih... ehh...sedap aper lagu Jepridin...cober la dgr...blh joget twist lagi...heheh..udahhh...udahhh....acik domammm nihh..

Ado sesapo nk antar puding karamel ke... milo dinosor ke... nasik paprik ke... kek coklat 3 tingkat ke.. . acik nk coooootiiiii....

14 comments:

Ungku Nor said...

cikkk..sori smlm acik sms sy dah tido.

kalo dah domam tu bebawak la berehat.
takyah la bising layan jepridin goyang2 palo sumo tu..ishhhh..

MinahranggieE said...

nak puding karamel ker acik... nak ker? kalo nak boleh buat...puding karamel versi MR, umah acik kek mano? putrajayo ek?? presint bapo cik?...

lyn said...

acik oooooooi, demam yo. tapi rasa ok lae sebab bole tgk pc kira ok lah tu. kitaorang tak bagi coti sebab hari ni kununnya nak celebrate birthday acik lor, siap kek coklat bagai tapi tak de tingkat lah ye. tengahari karang mai lah makan, mcm2 makanan port luck byk cumanya orang nak mkn tak ramai, ramai coti sunyi pulak opis. ni mesti dorang tak bau laksa.. mai tau

KAKTINY said...

dlm demam tu sempat lagik nak layan jeprideng tuh.. bawak2 berehat acik oiii.. hehehhe

lupekanje said...

ungkunor..
okeh..acik rehat nih..tk goyang palo..goyang kaki je...hahah..
acik dah peluh nih..ekzos getting better..

MR,
Bestnya...ader owang nk antar puding karamel.....hehe..ala..tk yahla susah2..acik memain je.. sungguh mulia hatimu..*malu*

Lyn,
aisay..acik kono poie gakla opis gamaknya..oraitla..since acik dah dptkan rawatan terapi pagi ni...(dgn betenet) acik dh baek skit..pehtu mailbx meriah pulak..sonok..cepat baek domam nih..bau laksa menembusi idung tersumbek nih..kek coklat kak nab??? bestnyaaa..... rasa nk terbang gi opis sekarang jugak...err...nnt..nk mandi dulu..hehe

Tiny..
yes..acik tgh rehat ni...pastik CD jeprideng tu acik lom bukak pun lagi...nk tukau ngan CD uji rasid..oke tk...hahah..
ooo namamu...terukir dihatiku.. lalala...

Kak Piah said...

puding karamel?
yg tu soh kak ungku antor..
nasik paprik?
yg tu pon soh kak ungku..
kek coklat?
yg tu pon soh kak ungku gak..
kek coklat?
milo dinosor?
eh?
selera ngalahkan org sehat...
betoi ker tak sehat nihh??

dizz said...

hehe.. lawak betui tengok komen2 kwn2 cen tu, hahahaaaaa...

tu lah dlm domam2 tu sempat lagi tu bertenet, tapi ok gak lah dpt jadi terapi sakit tu. eloklah tukar cd tu ambek uji rashid ka, dayang ku intan ka, dj dave ka, aman shah ka drp jefreydin 60an tu, tak kena zaman.

Tijah Lawa said...

acik...org sakit teklok ngidam byk2 cik. elok makan bubur nasik yo sammmmmpai la sihat. minum milo pun tak elok...sojuk2 tu lambek baik eh. makan puding pu xleh...byk tolo. nanti gata. huhuhu....

lupekanje said...

piah,
kau ni tk baek tau...smua serah kt ungkunor..diapun bru baek domam...
tak per klu kau tk mo buek kan..acik baru balik dari opis nih...blasah laksa 2 mangkuk, kek secret resepi, kek coklat, ayam goreng KFC..uwaaaaaaaaaaaaahhh...tersandaq acik ha...hehhe..
bluuurrpp..Alhamdulillahh..ni baru baek domam...heheh

Kteh,
tk sempat lagi nk gi tukar cd tuh..balik dri opis menjamu selera, perut berat..mata pun dah berat nih...nnt2 la..
knkawan acik tu mang centu kteh..bru kua pusat...hahah..jgn marah...pusat beli belah je..

Tijah,
mang sah kau dongki kt acik kan..tak per..malam ni acik makan bubur yg yanie masak pagi ehh..tghari tdi...ni pewot kenyang gegilo nih...hehehe..

Tijah Lawa said...

bukan dongki cik. eseyyy ni sayanggggg kek acik sey nih..

*kikikiki (golak ngikik kocik2)

lupekanje said...

betul ktakau Jah...acik makan memcm tdi...ni bdn raso tmbah lomau...adeeiihhs..tkkan nk EL lagik sok kot...
Pagi tdi acik duk betenet...elok yo..mang tenet ni terapi kekdah eehh..bilo acik tdo, badan tambah lomah haaa..ni acik bgn buat terapi smulo..sampai subuh...hehhe..

sabiqahAnuar said...

hehehe demam pon sempat lagi memblogkan diri kak chah...hehehe...
emmm rehat byk2, demam sb nk kene rehat laa tu, kak chah active sgt, heee

lupekanje said...

tengokla n3 terbaru tu ieqa..mesti terguda dan rindu kat kami...hehhe..

sabiqahAnuar said...

kak chah, wawawa kejam..kejam...hehee terlioq aaa

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-