Tuesday, December 16, 2008

The Best

hidup ni penuh adventure...enjoy it babeh...

10 comments:

en_me said...

kannns..

KAKTINY said...

setujuuukkkkk....

Ungku Nor said...

ha ah.
saya baru jer balik dari 'adventure' giler-giler kat sg congkak, TINY bawak..lalalala ;p

lupekanje said...

en-me,
yer..yer..

Tiny,
jom camping...

Ungkunor,
Tak ajak pung...tekulat2 jer tgk pewot anjib...hahah..

dizz said...

ya betul tepat sekali, teringat wordings ni masa time sek dulu l/kurang "you can have ones company's even in silent", tah betul ketidak tu lupa dah kata2 exact nya tapi makna nya cam tu lah, cam walaupun kita dok berdua tang2 mana dgn best friend kita, tak cakap pun dah cukup besar makna sbb kita rasa kita ada teman, kita rasa selamat, rasa tenteram dan tak rasa kesaorangan, gitulah yg kteh paham heheh...

lagi 1, better have few quality friends than many in quantity.. cam gitu2 lah kot kata2nya, tapi banyak kawan pun apa salahnya kan...

lupekanje said...

huhu..mendalam sungguh maknanya tuh kak teh...tapi saya ada gak kawan yang berkualiti cam kteh...lap u...heheh..

lyn said...

ada masalah kaaaa

lupekanje said...

Tk ada la...masalah tepu ilham je...hehhe..otak tk leh nk mikir..

dizz said...

tapi kan cen tu kata2 je, not nessasary 100% true, kwn banyak2 pun ok jugak dpt luas sirarurrahim merata2. okeh.. I lap U too, insyaallah will always lap U heheh

lupekanje said...

wahh..syahdu...mekasey kteh kerana sudi menyayangiku..

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-