Thursday, December 11, 2008

I love Data

Asik data....data.....data.... tapi kalu sistem update tentu tak ada masalah dengan data kannnn. Gambar tiada kaitan dengan N3











Mintak la data apa pun komfem dapat bagi... Lagi satu, Perlukan sistem yang friendly user senang nak tarik data walau apa yang diminta aku still tk rasa current sistem ni mesra pengguna sebaliknya... payah dan sungguh memayahkan.

Memang tk nak salahkan pihak yang meminta data.. yelahhh... kejap nakkan data cikgu di luar negara kejap nakkan data cikgu sekolah menengah kejap nak data cikgu ikut bangsa kejap nak data cikgu yang gi luar negara yg tk bebalik kejap nak data cikgu yang dalam tanggungan kejap nak data cikgu yang dah tamat bajar kejap nak data cikgu yang amek master kejap nak data cikgu yang amek pHd kejap nak data cikgu ikut negeri kejap nak data cikgu yang dah kawin kejap nak data cikgu yang belum kawin.. aaaaaaaargggggggggggggghhh...

Cik AB... acik tk marah kat cik AB ...hehhe Hari tu mang memula rasa nak jadi kerani data je. Tapi biler dah tk leh nak provide data yang diperlukan, acik serender la...hehehe..cakap jer tk srupa bikin kannn..

Kalu nak klentong...mang kejap jer acik leh buat. Tapi acik ni jenis luruih bendul...biler data tk lengkap, acik mesti nak kener bukak fail smula.. tu yang jadik lambat kijer...sampai petang buat mender tu je laaaaaaaaa...

kejer lain tk dpt nak siapkan.... tensennnnnnnnnnnnn...mana tk tensen... ingatkan masa bos tak ada ni lah acik leh siapkan smua surat2 klulusan tuh...leh update sistem untuk cikgu yang belum di rekodkan... (kenkononla tu..bnyk masa buang buat kije lain kann kan kann...kutuk diri sendiri!!) tapiiii.... baru nak buat....dah pegawai ni mintak data ni pegawai tu mintak data tu... pegawai nunnnnn mintak data nuuuunn... Okeh...moral of the story...










I will do my best. I'm not goin to waste any of my time anymore. I will update and complete all the recent and previous Datas ..if possible..

9 comments:

lyn said...

sapa lah dok dera anak buah den ni??? cari data pun keje jugak pa? jawab tipon pun kena jugak??? ha ha

Ungku Nor said...

acik perlukan pertolongan ke?
saya tengah pree nih..betuuulll..;p

lupekanje said...

lyn,
simpati tu amat diperlukan..heheh..
tak per ..lepas ni acik berazam perbaiki data acik...

ungkunor,
hanya diri sendiri je blh settle kan..huhu.. frust nih..

aishifa said...

acik.. bagus.. jng cepat mengalah..do ur best

sabiqahAnuar said...

hehe kak chah, igt pengalaman manis kat kpm dolu2 duk kick in data..hehee

lupekanje said...

aishifa,
thank u aishifa...I will..heheh...

ieqa,
meh la balik tulun akak key in data....huhu..

dizz said...

cen,
kelentong je data tu, bukan depa tau hehe...

lupekanje said...

kteh,
itu lah yang berlaku....HAHAHAHA...(den golak bosa ni ha...)

zino said...

kena update baik baik data tu.. kalau tak memang kelamkabut bila di perlukan...

zino pun tengah bengang ni dengan sorang mamat kat opis tu tak tau jaga data.. lain yg di suruh lain yg di buat nya..

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-