Wednesday, September 30, 2009

Gegar di Putrajaya

Balik dari kijer tdi...ketika sdg duduk..acik rsa kosi begoyang..... acik kuar ke ruang tamu, tgk akuarium guppy acik berkocak kuat airnya... wahhh...gempa bumi lagiiik.. lalu acik kluar rumah dah dpati jiran2 lain smua da kelam kabut turun ke bawah.... acik dari tingkat 14 bersama join diorg turun tangga...huhu...sib bek turun..klu naik tangga smpai tingkat 13....alangkahhh.. acik nengok memasing amat cemas....seret anak...tudung pung luper pakai.... sipar pun tak pakai!!.. acik sendiri lupa nk bawak ic ka..apa ka...klu mati..mati katak la aku owang tk kenal... bila keadaan agak reda...acik naik atas smula...amek ini kamera....hehhe dan lelain yg agak2 fenting...temasuk deduit baki yg ada...huhu.. Sekian...siaran lintas langsung dari Presint 14 Putrajaya...*acik dah naik pun..solat magrib....tawakal je... sempat lagik amek gambo abang bomba nih..hehhe... Doakan keselamatan kami yg duk di kayangan nih.

13 comments:

secangkir madu merah said...

ada tengok berita kat tv tadi pasal gempabumi kat padang indon..tidaklah pulak ku terasa gegarannya, mungkin rumah ku tak setinggi seperti rumah acik gamaknya.. apa pa pun bersyukur semuanya ok..

kakpah said...

kakpah tak rasa. anak buah yang duduk kat bandar tun razak cakap bergegar... tiang letrik pun nampak bergoyang.
sibaik selamat.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

sg.tankas tak rasa apa la acik..

kalut gak nampaknya tu...

Ms.Lilies said...

saya pun tinggal atas kayangan acik...tp time kejadian saya tgh lepak dalam kete depan sek anak...tunggu dia kuar gate....ingatkan kete saya yg dah nak out enjinnya sampai bergoyang2 kete...ghupenya gempa bumi...

lupekanje said...

SMM,
ni kali, goyang paling kuat sejak acik duk sini 2 tawon lepas..Alhamdulillah...struktur bangunan masih kukuh...



Kak Pah,
biler tgk air ikan dlm akuarium tu punyer kocakan....acik mang tk sanggup dah duk dlm rumah tuh...terus kuar selai spinggang..



Cikgooden,
mang kalu , terserlah masa turun tangga, sorang ibu yang panik amat, seret anak kecit dia..sorang dikendong...sorang ditangan kiri...diseret...agaknya somi tk balik kijer lagi...muka nak nangis je. Masa tu memasing ingat mati jer... acik je yg cool...lenggang lenggok ngan anggunnya..*masih pakai baju opis... kira klu masuk TV3, okey lagi la...haha..lgi mawu main2!



Ms Lilies,
Keter goyang?? kannnn...kuat gegaran kali nih...
yang tdo je yang tk pasan...klu duk bawah, tk rsa sgt gegau tuh...tpi yg duk tinggi2...misti rsa.

kak wos said...

takotnyer..
tp syukorle tak de apa2 kan cik?
skarang nih dah makin kerap bergegar..apakah?

mamarempit said...

tanda²...sudah semakin hampir

MY HEART said...

Acik, kalo gegar lagi kan cik kan.. meh datang umah ryn.. umah ryn diyakini selamat dari gegaran gempa bumi ittew.. ahaks! Semalam pun ryn terasa gegarannya tapi masa tu kat opis. Dah arr Wisma Putra ataih bukit.. kalo runtuh bukit tu memang tak dan ryn nak dating ngan acik.. sedey ryn...

lupekanje said...

Wos,
Alhamdulillah..
aper kah? da besedia? huhu...tidekk...!!



mamarempit,
tu yg takut tuh..
usia bumi dah ke penghujung kah?




Eryn...
laaaaaa..naper tk offer dri semalam....umah eryn kat mana..? lenkli acik leh jadikan sasaran mangsa gempa bumi...tk susah...just izinkan acik buat khemah kat bakang umah eryn je...

Ya lorr...wisma putra ataih bukit..amat bepotensi..errr...tk ..tk...insyaAllah selamat..
sempat lagik nk togeder2 jumpa ngan eryn...hehe

MY HEART said...

Umah ryn kat 'kerajaan langit'.. eh.. mukan.. mukan.. kang ada plak muka ryn kat ISA pulek. Umah ryn kat Kota Warisan lor.. jauh tuh.. meh arr

Erk.. jangan lew cakap cenggitu.. kalo ada tsunami, wisma putra yang paling le selamat taw.. sebab ataih bukit ahaks

Jom lew deting sesama.. kita ge alamanda.. acik banjer makan nak x? Hahahahha

cHeRyNa PiReS said...

mungkin ke sbb sha tak duduk level tinggi tak rasa gegaran tuh? ataupon ada sesuatu yang tak kena di situ. isshhh...pelik betul.

risau plak sha macam nieh...kenapa sume org rasa dan sha tak?

lupekanje said...

Eryn,
KWarisan? hmmmm...okeh...nnt acik terjah...

Nak banjer makan? no hal punyer..nnt kita set..hehhe..



sha,
yg duk level rendah memang tk baper nak rsa, esp klu tengah tdo...
tpi yg duk dlm keter pun blh rasa....aper kah...sha tdo pepetang begitu? hahah..
dah dahh....jgn duk risau... elokla tk rasa...drpd yg dpt merasa nih...tapi jadik cam trauma..!

my name is E said...

bersimpati dgn mangsa2x gempa Bumi di Padang dan pelajar M'sia yg belajar di negara seberang sane..

My Name Is E,

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-