Thursday, September 3, 2009

Lif ku lif mu jua

Salam hari Khamis.. Nak tanya...ngkorang kan...klu duk dlm lif.... yg ada orang .....tk kira la, sorang ke...dorang ke...tigorang ke..pat orang ke...penuh lif ke... ngkorang akan pandang mana? ni ngkorang tk de knkwan lain dlm lif tu....bebtul sorang dalam ramai...cuber habaq kat acik...kot2 acik boleh praktikkan...  Nak pandang atas ke.... * ader cicak ke kat atas siling lif tuh...? Ato nk pandang kepala2 org dalam tu.... *err...ada kutu kot.. Ato nak pandang tetengah... *tengok pinggang dia ramping ke idak..  ader tk nnt org kata pandang fonggong dia..? ato nak pandang kaki dia... * aisay....kuku kaki hang lama tk potong daaa... ato nak pandang dinding lif jer... * cam mengong je...
Gambar kat gugel je... mintak izin yer tuanpunyer gamba...ensem gak pokcik tuh....ehehhe

ato nak pandang mana? Pandang beg dia? ..nnt dia kata nk ragut beg dia la tu.. ato kuit2 ujung tudung sendiri.... eeeeii... sopan sungguh... bihtu...??? nak pandang sampah yg dia bawak...??? ato pandang bini dia (somi org jgn dipandang! nk kener blasah??)... lalu berbalas senyum sampai la dia kuar dari lif... ato pandang anak dia yg comei tuh... * kang tk pepasal budak tu jerit kener tenungan makrifat kita...hahha.. ato pandang bungkusan makanan yg diorg bawak tu...adeiiideiiiii.... dahh...tk de mende la nk mikir pepagi nih...heheh..

Duk dlm lif adalah merimaskan okeh... tpi ada bnyk moral..

Moral of the story:
1. Kalu nampak lif tu penuh...tk yah la nak nyumbatkan diri gak....nak nak nyer bulan poser nih...eeee... tak tahan I kener gesel2 ngan laki owang tawww.... yg tu tak per gak.. (cehhh !! ) ..tapi klu kener gesel ngan sampah yg diorg bawak tu??? (lom lagik yg sindri bawak...kannz..)

2. Kalu nak buang sampah...naik la lif taim tk de org ramai lagi...kua la sesubuh cam acik arini...wakakaka.... (ndak jugak....spray kasik wangi sampah tu dulu...!)

3. Klu pasangan somi isteri ke..pak we mak we ke...jgn la nak belaga2 idun lak dlm lif dan bebuat tk nampak owang len dlm lif nih.... aper hengat aku ni dinding ke???? klu rsa tadek org pun...rsa la yang Tuhan tu ada... (bgi psangan yg blm kawen...) ato klu somi isteri pun... sabau la...sampai rumah nnt laga la aper yg fatot.....errrrr... dahh..dahh!!!...poser2 nih...hati2...



22 comments:

Sutra said...

Pandang kat display screen yang tunjuk kita kat tingkat berapa tu.. ;)

hanimndroid said...

pandang tembus dinding pintu lif cik!

mamarempit said...

Lif?? saya tk naik lif...saya nek motor...hehehe...

tp dulu mase keje kt genting...ari2 nek lif...biasanye saya pandang lantai...tgn masuk kocek sweather....pas tu tinger....sentiasa menangkap pebualan org lain...terutama filipinos....prung prang prung prang....cissss...

sharamli said...

bt0l3...
benci tgk kapel yg bekepit...kal0 2 0rg dlm tu je xpe la jgk...ni sj je nk tjuk yg dy0rg bahagia...

Tijah said...

den pandang apo2 sajo yg separas mato den kak. tak kiro la apo. hahaha

sya said...

Tang no 3 tu yg tak leh tahan tu.. ha ha ha

iina said...

den pandang depan yo cik.. peh tuh pndang no lif tuh.. bila nk sampai nie ;)

lupekanje said...

sutra,
mendongak la ekk..hehe..ok jugak



hanim,
aiiyoo...pandang tenmbus?


mamarempit,
pandang bawah...acik pnah wat centu dah...cam pandang kasut org gakkss

lupekanje said...

sharamli..
kannzz...eee...geram...tpi tk per..mengong tul diwang tuh...acik yg dah tua ni lagi geli ketiak nengokk....


tijah..
kekdah eeh, kau tk amek kisah la..pandang separas mata je


ngantukla weeii...

sya,
mang mencik tgk diorg bekepit dlm lif ni...



inaa. kannnz

zino said...

zino paling tak suka ada pakcik yg hisap rokok dalam lift... rasa nak campak je kat luar hehe

lupekanje said...

zino...ha...betui tu...lagi haprak tuh....

Kak Nora said...

Rimas berada dalam lif yang full house. Senyap. Mata berkeliaran dan bercakap dalam hati. Macam acik describe tulah.

Kopi Suam said...

saya dalam lift kalau sengsorang belek kasut sendiri.

tak suka naik lift dengan orang yang ada bauuu.....yekkk

uji6june said...

saya kalo masuk lif
selalu buat muka siyes jer ..
(kalo kengkawan takdelah)
ngeh ngeh ngeh

ato setidak2nya
saya tutup mata, buat2 macam
tido .. senornya rimas tengok
orang ramai dalam lif

saya tak riso nak tingok
display screen lif tu sbb
lif kat opis dulu dia "bercakap"

*

lupekanje said...

kak nora,
itu la kan...ntah apa kata hati masa tu..memacam mikir pasal org keliling..



KS,
aha...belek kasut sindri pun ok..asal jgn telepas ke tingkat yg nk di tuju udah..wakakaka



Uji6...
wahhh..siyess gitu...tpi klu ada kawan, huha huha la yekk...kiter pun centu..klu sorang, mati kutu babi smua..

Lif yg bcakap tu untk orang oku...
kat tempat acik..suara tu..bebtul suara tk komesel...suara nyonya mana tah dirakamnya....Turunnnn ke bawahhh.... tingkat tiga belass..naek ke atas....
hehhe...

kak wos said...
This comment has been removed by the author.
kak wos said...

saya slalunyer...
kalo lif kat opis..
saya pandang depan jer..
kenkadang tembos gak pandangan saya tu...

tp kalo taim sensorang saya suker nyanyi2 ngan gaya2nyer skalik..
sedap cik.. bergema-gema!! cuba la..

tp kalo dlm soping komplek ngan anak2.. saya sebok mengepong mereka dr menekan sumer level yg ada..

sib baik kat umah tadek lif.. sbb, sebenonyer saya adalah fobia menaiki lif!!!
gayat oke..

kakpah said...

kakpah masuk lif lopeh tu kojam mato wakaka.. boleh caya ka..

dizz said...

ni posting berapa hari dah... ok baru lagi baru 3 hari hehe... baru masuk sini, tak mau miss cerita.

lupekanje said...

Wos,
mahapla..acik balik kg smlm..err..cam lama jer duk kt kg tu..
seblm tu da bca skali imbas komen kau ni...tpi dik sbb sibuk teguling2 gelak...acik lupa nk reply...err..
klu kau nk nyanyo..ehh..nyanyi kt dlm lif..kener komfem tadak cctv ye woss...takut nnt tetiber je dpt surat tawran masuk pogrem realiti AF ke..haper ke..
dan..lastly, acik rsa, klu anak2 kau da bjaya dengan cemerlangnya menekan smua butang2 nombor kat dlm lif tu..misti sggh bsyukur org dlm lif kan..sbb tk yah sesusah nk tekan dah..lif tebukak sendiri..hehe..meh dtg umah acik, naek lif sikit je...tak cayer tnya tipah..tk gayatpun dia.


kpah..
kok tololap ..tolopeh..tongango nnt...tk sampai tompek di tuju..!



ktehhh..
awat sengap ja...pi mana tdak nmpak online pun dah la nih...
da lama tk hapdet ni...bz...n tkdak mood..hehe..

13may said...

pejam mata dalam lif :D

lupekanje said...

salam 13may.,
sowang lagik mau pejam mata...heheh.
bagusss...bagusss...
mau jaga hati...fejamkanla matamu....klu nmpak apa2pn, bebuat tak nmpak je kannn... :)

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-