Monday, July 20, 2009

Scary Night

Tajuk mau hebat kann..heheh... Wiken ni acik ingat nak istirehat bebetui.. sebab tu tak hapdet blog pun.. Hari Khamis, kat pejabat , ada mesyuarat bulanan cawangan latihan ... tetiap kali mesyuarat bulanan, mesti ada sesuatu yang istimewa....terutama bab makan.

Kali ini kami sambut ulangtahun beberapa orang dalam department kami ni termasuk la beday bos acik, lyn...err...lom lagi eekk...ujung bulan ka? ... tak pe..kami kumpulkan semua staf yang sambut beday bulan Jun dan Julai sekali gus. Yang istimewa dalam sambutan kali ni adalah seperti gambar di bawah. Kek yang ada wajah depa yang di raikan...!! Kek dibuat sendiri oleh pakar kek dan muffin kami.... puan Lyn nih... gambar dekat kek tu diambil oleh cik Ida.
  Ucapan dari yang menyambut bedday...

 Sayang... wajah mereka telah dikelar2 dengan kijamnya.... dan dimakan dengan rakusnya....oleh mereka sendiri...hehehe
 

















Ini gambar asal mereka yang telah diframekan...dan diberi pada setiap orang yang menyambut besday itu. Amvooiii...futun kek ramai2.....
Gambar lelain ditampal kat censmemo... ni nak citer lain pulak..

Acik skip teruih ke citer hari Sabtu. Hari sabtu pepagi lagi acik dengan anak sulung acik, si Yanie, kuar gi Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Badan masih tk sihat. namun tanggungjawab mesti dijalankan.

Untuk mengambil Zirah dan sepupunya , ika, pulang bercuti. Maka diketika beginilah, kemahiran si Yanie dalam memandu, perlu acik pergunakan, miskipun beliau mampu membuat acik mendapat sakit darah tinggi...
 
Acik cuma bagi dia drive ketika di highway jerr.. lepas jer pondok tol tu, acik tukar jadi pemandu semula... sebab kureng kepercayaan pada dia ....untuk melalui jalan yang bengkang bengkok dan bahaya itu. Minggu lepas ada sebuah lori terjunam ke dalam gaung ketika melalui jalan tersebut... dan pemandunya meninggal dunia... !!

Risau kan... Perut teramat laparnya. Selepas mengambil kedua2 pelajar matrikulasi koler pilah itu, acik membawa mereka ke Giant Seremban/ Senawang.... untuk mengisi perut yg dah nak mogok dah. Lepas tu acik serahkan semula stereng kereta kepada Yanie....untuk dipulas2 sesuka hatinya.

Dua kali muka acik yang pucat, tambah tidak berdarah apabila injin mati ditengah2 kenderaan yang banyak ketika melalui jalan ke tol senawang itu...adeiih... gimanapun, pemanduannya tambah baik. Acik dah boleh harap la kat dia klu taim acik sakit ke.... tak larat bawak kereta ke...ato bebila acik perlukan pemandu pelapis kelak.

Malamnyer... Yanie bawa adik dan adik sepupunya menonton wayang cerita Harry potter tu....sementara acik, selepas menghantar mereka ke *********, acik togeder2 dengan Lyn, cik Ida dan sorang teman dari Tengganu, menuju ke Cyberjaya untuk menunaikan hasrat dan idaman di hati kami yang kepingin makan nasik Arab..!!

Dah orang hajak...endakler...klu semata2 nak gi makan tuh..acik rsa baik acik duk umah berehat dari kluar mengembunkan diri yang masih terdohok2 batuk. Tercapai jugak hasrat kami untuk merasa nasi Arab di Restoren Saba' itu. Komentar... hmm..blh la...nasik, mengikut kata lyn, ok...mabeles.. Kebab daging yang acik oder...blh tahan la..tinggal lagi acik tk biasa makan makanan Harab ini...













 Agak lambat mendapat order kami...sampai telentok cik Ida nih.. Ni ler kebab yang acik order tuh.. acik tk order nasik Arab, sebab pewot kenyang lagi... tapi kebab ni pun kussss semangat...nak ngabihkannya....melentok2 acik memaksa masuk kat mulut..

 












 
Balik dari Cyberjaya, acik menuju ke ********* untuk mengambil anak2 yang menonton wayang tadi... rerupernya mereka masih belum selesei dengan misi mereka dengan Harry Potter. Lalu acik terdampar sepi di luar ********** sambil mata menerobos kegelapan malam menyaksikan kupu2 malam yang berterbangan...huhu..

Tetiber, acik terlihat sepasang manusia berjalan menuju arah acik meletakkan kereta... dan tetiber juga..acik yg sedang menikmati lagu Sway berulang2 kali dlm keter acik ni...melihat sang jejaka menolak si dara (tak tau la dara ke idak lagi tuh..) ke dalam semak berhampiran... lalu memukulnya bertalu-talu...!!!

Acik menggigil2 dalam keter tu. Membayangkan pompuan tu nak kener bunuh... Rogol??? tak macam nak rogol pun...sebab asik membelasah je... suara? mang tk dengar la...sbb acik bukak lagu dengan sound speaker yang kuat dalam keter...

Dalam tegigil2 tu, acik teringat nak rakam aksi tersebut secara sembunyi2... mana tau...blh jadik barang bukti klu acik diminta jadik saksi nanti...huhu... cam brani jer kann.. Cermin keter acik tk tinted.... acik takut gak kekalu lelaki tu nampak acik amek gambar dia. So, sebagai langkah keselamatan, acik kunci pintu keter awal2....

Kemudian acik nampak perempuan tu keluar dari semak...elok bertudung.... dah dibetulkan gaknya. ..kedua mereka menuju ke kereta di hadapan acik. Masuk dalam kereta, lelaki itu kelihatan masih membelasah perempuan tersebut. Acik tk brani amek gambau...takut lelaki tu nampak kat cermin sisi dia...kang tk pepasal dia turun kereta dan belasah acik pulakkk...huhu...
video
Kemudian kereta pun bergerak pergi dan acik tk tau lah apa seterusnya berlaku... yang acik
tau, acik masih tergigil2 selepas itu. tah kenapa gambar ni gelap je sedangkan acik dah edit special efek lagi kasik terang... .

memang langkah keselamatan utk acik gaknya...yg penting, pengalaman acik malam tu, mang buat acik rsa takut . ..dengan pelakuan manusia ganas yang macam tu. Setelah wayang di depan mata tamat, wayang kat dalam panggungpun tamat, acik pulang ke rumah dengan rasa yang amat lega...

Rumahku, sorgaku.... Itu ler citer hari sabtu hingga ke malamnya. Hari Ahad, acik lepak jer kat umah. Tup-tup geng pokpek berdua mai menziarah... Kak iza dan loma.... lalu acik jamu dgn CD industan...err...buley ka? dah deme tu nak nengok.... hahaha Shahmah pulak singgah berehat kejap di rumah.

Sebelum meneruskan perjalanan ke JB pada petang itu jugak. ..tanpa Kad Pengenalan..!!! mudah2an dipelihara dari sebarang masalah sepanjang tak ada kad Pengenalan nih. Dia sebenar balik dari hari Khamis haritu, untuk buat IC baru di Putrajaya.

Tapi sbb IC tu bukan siap on the spot... dia lalu ke Perak menghadiri satu majlis perkahwinan... dan minta acik tlg ambilkan IC nya... apa dah jadi... hari jemahat acik pi amik... orang di kaunter tu tk mo bagi...sbb katanya perlu serahkan IC lama dulu... dah.. IC lama mesti lah Shahmah bawak kann...dia tkkan nak berjalan tanpa IC... dan dia tk ada masa nak tunggu dan amik sendiri IC tu... bengang je acik...dah la pastu acik kener saman parking..huhu.. alalalalatooookk .... ini satu kisah lagi...

Acik dah puas pusing2 carik tempat nak parking....memandangkan acik nampak ada polis trafik sedang mencatat saman dedekat pejabat pendaftaran tu. Pehtu acik masuk kat satu tempat parking... penjaga situ kata RM 4.00 tak kira lah baper lama nak parking... Huhh.... 4 henggett???? Mahalnya....aku nak letak keter kejap je pun... Lalu acik tawakal letak depan pintu masuk ke pej pendaftaran tuh... mmg kejap je... tapi acik keluar je... polis tu baru selitkan saman tu kat keter acik... hahh..padan muka akuu... sayangkan 4 hengget... kener beganda2 lagi samannya... tak patot kaaann... Tak seserik lagik tu..... !!! Mesti India kat parking tu golakkan acik.... &%$$%@#%^ Menciiiiiikkk.... saman aritu pun lom bayar lagi...

8 comments:

zino said...

boleh jadi PI acik ni.. bahaya tu.. tah apa lah nya dia org tu kan..

kakpah said...

gud moning cik. dah sarapan ko bolum. mosti acik pulun roti canai duo kopeng kan?
umangai bizi e. patutlah sonyap yo bohari-hari. kek bukit putuih tu ado lori jatuh ko. tak donga pun (dah borapo hari tak nengok sokaba ni)

cik, pongalamanlah kau nengok orang pompuan kono tumbuk. sebbaik tak apo-apo. kok tak, acik lah jadi saksi utamo. Ei.. ado yo makhluk cam tu bokoliaran yo?
bilo nak poi swiming cik. dreba kpah takdolah. sorang dah balik uia. sorang lai poi kodah. emmmm...

Kak Nora said...

Acik,
Akak ingatkan starry, strarry nite, rupanya scary, scary night. But I like the get together with the staff. And the birthday cake, lovely idea. Luckily did not cut right at the neck. Mati loh!

tipahvogue said...

cik, email ke tipah video tu bleh ka??? sangat blur la! tak nampak plak perlakuan kuang hajau jantanz itu!!! eii..dayus btoi pukui pompuan! huhu!!! kalo tipah jadik pompuan tu, tak kocer nak naek keta tu dah, larik mintak pertolongan! huhuhu

hanimndroid said...

hehhehe, daku goyang kaki dgr lagu sway. pastu den pun mcm terhendap2 gak nengok...

secangkir madu merah said...

ini kes dera nama nya ni...
tapi nak tau gak, kena pukul tu.. pukul sakit ke pukul sedap?@#^%$

lupekanje said...

zino,
citer2 dulu nk jadik PI gak...hehehe..


Kpah...
Tak tau la pompuan tak apo2 ko...atau apo2.. tk nampak kek kito..
yg acik nmpak, dio bulih jalan la lagii...
yang ponting eh..acik ni tk apo2....ontah apo2 kan..hehe
aisey...tk do drebar lak. Acik raso dah bulih kot mulokan balik aktibiti bonang nih...dah makin sehat nih...


Kak Nora,
Me too... really enjoy the times together with officemates in any functions or event... yeah...work together, have fun together..sad and happy together...err...helloo..anebodi home...??

Kek dan hadiah tu idea bersama bos2 acik...besungguh2 diorg mengedit gambo tu aritu...


Tipahvogue,
acik kkdg mikir..ontah2 pompuan tu PATI kott...sbb tu dia nak larik gi mana? kang kener cekup ngan pulis lakk...lagi payahh..dgn mamat tu, kenkurang, bulih gak naik keter myvi tuh...klu ngan pulis, kener naek trak reramai...kannnz??

lupekanje said...

Hanim,
acik pun gengoyang samo la donga lagu tu...
tapi gengoyang menggigil maso tuh...
sompek gi siasat tempat kejadian tu lopeh diorg blah...



SMM,
acik tak raso yg pompuan tu sodap kono pukul...
err..takkan dio sorang jer sodap kot...
klu sodap, muko eh laen...muko laki tu pun tk garang...errrr...

kekekek..

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-