Saturday, July 11, 2009

Pertemuan yang istimewa

Pepagi ni acik nak stori.. malam tdi, dapat jumpa sorang lagi blogger. Kiranya macam blind date la. Sebab kami tk penah jumpa. Dan pencarian itu perlu dilakukan dalam gelap. Boley kan???? Lagi satu, dia perlu mencari acik ketika acik dalam air. Lalu beliau itu perlulah menyanyikan lagu Allahyarham P. Ramlee... Dalam air ku terbayang wajah Adikku yang ku puja Tenteram semula hati gundah Dapat mambang indah Lalu beliau itu terpaksa menyeru mambang kuning, mambang merah mambang hitammm...di manakah engkau wahai mambang.... hehhehe.. Sorry..gurau je wahai teman...jangan dikau terkecil hati. Sesungguhnya pertemuan malam tadi, amat bererti buat acik... kerana ackhirnya.. (ehh..cam ejaan indonesia dulu2 pulak kan..) .. dapat juga kita yg amat jauh ini bertemu dalam suasana yang sungguh romantika d'amor... uiiihh... kan maen kan..! Jarak sejauh yang tidak melayakkan seseorang kakitangan kerajaan menduduki kuarters kerajaan itu sesungguhnya telah memisahkan kita...uwaaaaahh.. Acik mang suka menyakat gitu... membiarkan akak ittew tercarik2 dalam gelap....di manakah acik lupekanje berada... Itu lah suasana pertemuan singkat..err...tk juga singkat... klu dah sampai 2 jam berendam besembang dalam air.... ??? kecut segala kulit .... wakakkaaa... Ye...pertemuan dengan blogger Kak Pah yang berasal dari Bangi, Negeri Sembilan itu.

Gambar? kan dah habaq, kami jumpa dalam golap.. dan dalam air...cemana nak hambek gambar... sbb acik belum mampu beli kamera dalam air maupun casing untuk masukkan kamera utk amek gambar dalam air..pung tk mampu lagi... Tapi mang acik rasa perjumpaan ni satu history, atau sejarah atau bahasa lamanyer 'Tawarikh' utk dicatatkan di sini, sebab acik blm pernah lagi buat temujanji dalam air dan dalam gelap gitu.. err...dengan sya dulu memula jumpa pun dalam gelap kan...subuh gelap..tpi kami sambung sembang kat food court sampai pagi...kan kan..dan pertemuan seterusnya...memang dalam air manjang... muahaha... So, malam tadi pertemuan mukaddimah...lom dapek la acik hajak kpah berlomba brenang ngan acik lagi.... sebab belum apa2 lagi, kpah dah cramp kaki dia... sian tau..nyaris kener papah dgn dua anak dara dia yg comelote tuh... kirinn....imah...jago omak kau bebaik... pastikan lopeh ni ngkorang dapek kalahkan acik ...wakakaka.... (cam propesional bona acik ni kan....ala...owang tuo dah mcm dugong ni ha nak bomogah2 cikit yoo..) err...sifat tecela tu acik oooii..

Tima kasih la kpah, sobab sudi jumpo acik yg buwok, jaat dan pnuh dongan sipat mazmumah ni... mungkin akan ada jadual pertemuan seterusnya slepas ini.... okeh...knkwan, saper nak join acik...siler kan... dtg ler kat simingpul p9 ptrjy... yg pepandai brenang tu amat dijemput utk ajar acik brenang dgn sempurnanya... sbb acik masih kategori brenang hantam kromo.... janji timbul dan bergerak.. guru acik masih maintain, si Jimmy D Shea kat you Tube tuh... silerkan berguru dgn dia sesaper nk bajar tu. Acik masih mencuba buat cam yg dia hajar kat video clip ni... tk gak dapek2 eehh..bongap gak eh acik nih. Tapi wa cakap lu...klu rajin bronang style nih, komfem pewot tk boroi... terai la klu tk pcaya.. yeaahh...butterfly stroke ituh.. klu tk biasa buek ato tk betul cara, mauk cramp beb... untuk imah n kirin yang nak bajar free style tu... cuber tgk sifu acik ni ajar kat sini... pehtu kita test ke skilan kiter okehhh !!! btw, kpah...nasik hempet tuh mang mabelles.... rondang tuh, podeh bodongung...acik makan seksikit...blh tahan lamo tuh..melainkan klu si Yanie balik arini..:) ..dan pemberian akak itu akan acik manfaatkan.. syukran .. Sekian, n3 arini...busan kann...acik nak gi kojo lak.. lewat dah nih..

5 comments:

Kak Nora said...

Eeeee seronok nya pandai berenang. Saya takut tenggelam!

Tijah said...

acik...

kakpah tu lawa tak? donga koba dio ramping...ratu kebaya cawangan joseh maghin tu..

wakakka. motip lak tanyo centu kan?

secangkir madu merah said...

berenang itew satu riadah yang menyehatkan...

kakpah said...

tijah, tak yah lah kau tanyo acik tu. apo motip. wakaka..berani meh la datang boronang kek sini.
Hehe... lupo plak tolangkah acik. ingatkan blog tijah tadi.

acik, sonok lah jumpo kau cik. kakpah bolum sompek nak update cito. sibuk manjang satu hari ni. weh.. malam kang si kirin ajak pogi swiming lagi. jom..

lupekanje said...

salam kak Nora,
jom join kami...ni kelas org veteran nih..hehe..


Tijah,
tak syak lagi..mang kpah cukup mnjago penampilan, dan ketrampilan dio..anggun gitu..
dulu ratu kibaya...skrg dia mencalonkan diri utk jadik ratu simingpul lak...tk cayo, tanyo dio..


SMM,
yaaaa..memang itulah tujuannya. Beriadah utk kecergasan fiZikal dan mental...tima kasih.


KakPah,
apo bona la sonok eh jumpo acik, dibandingkan acik yg sonok jumpo kpah...okeh kpah..
nanti2 kito brenang lagi..
Akak lom jumpo blogger juara renang lagik kan..hehhe..yg kat BBST tuh... ku seruuuuuuuu..

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-