Thursday, February 19, 2009

aku kan pergi jua

Setiap yang bermula, akan berakhir, setiap yang baru, akan jadik lama. Setiap yang bertemu, akan berpisah. Setiap yang datang, akan tetap pulangnya.. aper tah acik merapu marang sekeper nih..tk berapa nak ada mood nak menaip ... Senornya acik dengan komfemnya...( Dgn diizin Allah) akan pegi ke Perlis negari te utara Mesia untuk bertugas di hari bertemu pelanggan selama 4 hari termasuk hari perjalanan pergi dan balik bermula dari ari jemaat. memula rasa sonok..pehtu dah rsa macam tk sronok...sebab baru tau, kener betugas dari pukul 9.30 pagi hingga 9.30 malam......biler masa nak berpoyer2 dgn kenkawan kat sana????? (heheh...sensiang dan niat nk poyer2 ngan teman2 yang berstatus warganegeri di sana) apalagi nk belebor2 kat swimming pool hotel tu...tk sempat acik...lupekanje lah niat awal nk test power woman of atlantic acik nih. Pehtu, yg memang tk sonok, tak dpt nak tenet la pat ari tuh. Tapak program tu pulak panas bedentung...tk de air cond cam kat opis ni...mesti beminyak2 muko acik yg dah mula menampakkan kekerepotannya ini... Cobaan acik untuk mintak bawak laptop blm tentu bejaya..klu bawakpun, hentah ada access tah tidak... hokey knkawan, nnt acik nak buat N3 berschedule...klu gajin la...klu idak, besawang la blog territory acik ni untuk pat ari je... saper2 yg behampiran, jemputla mai ke HBP kami kat Kangaq nu... pada yang berkenaan, jangan lupa, aktiviti kita akan besambung sepulangnya acik nanti... errr..memang taim tu tk de aktiviti kan.. :) Doakan pejalanan kami selamat, pegi dan balik sok..

16 comments:

zino said...

selamat bertugas di luar kawasan hehe

kakpah said...

cik, kau poi la padang bosa cik. bolikan akak corelle satu set, koli bosa satu, periuk bosa nak buek konduri kawin satu, sudu garpu stainless steel dua set, ha..apo lai ha.. hah yo henbeg borjonamo satu. yang bosa tau. sonang nak isik lauk pauk kuih mue yang ditapau.

ai wil mis yu cik. waaa.... solamat poi dan balik.

lyn said...

ala acikk

kata dia sampai kul 9.30 mlm tu semua termasuk masa berpoyer2 tu. jangan lupa tunggu kedatanganku he he kalau sempat lah selepas perjuangan yang belum selesai tu hu hu

Tijah said...

kpah, apo kato akak anjurkan rombong cik kiah nek bas terus poie padang bosa. kok jadi...sey pun nak ikut yo. tambang jgn la maha2 na. rm10 dahla poie balik...

MasNurin said...

wah acik, bila acik nak datang perlis ni? Acik datang le ke Kuala Perlis bole jumpa saya. Huhuhu husband saya outstation bermula esok sapa nak antar saya jumpa acik. Bole kasik henfon tak? kalu ada antar kat akuorangmelaka@yahoo.com

Hamirdin b Ithnin said...

Saya terkedu bila lihat tajuk posting ini.

Acahan yang hampir sama beberapa minggu lepas dalam log Dewan Muslimat PAS Bukit Katil, Melaka. Saya komen dalam blog tersebut.

Kemudian berlaku apa yang telah Allah tentukan.

dizz said...

uih cen dah dokat dah yer.. mailah nooo.. nnti kita calling2. dah buat janji dgn piah?

kakpah said...

jah, boto ni!!!. Akak anytime. Tapi tak main lah seploh inggit. Mano ado untung. tambang lai, hotel lai... taik masin la kau seploh inggit yo.

lupekanje said...

zino..
tima kasih.

kakpah...
uwaaaaaaaaaahh..merengkek acik nanti, mbawak mender kiriman kpah tuh...heheh..
gonna miss u too..hehe


lyn,
mana buley poyer2 masa btugas...weehh...acik skeeeemaaa...tk ninggalkan booth, kcuali nk gi nyanyi je...hehe

jah..
siler kan...melancong ke utara..
tapi bas tk yah pepenuh ngan org, sbb nk letak bembrg kpah je dah setengh bas....hahah..komfem bnyk yg menggoda kpah...

lupekanje said...

mas,
dah email...nnt update okeh..

prof,
wah...acik tk sangka lak n3 acik blh mengkedukan prof..
tentu isu hangat tuh kan..aper juga yg berlaku adalah ketentuan Ilahi jua.


kteh,
okeh...jgn lupa pi nnt... jeen pun dah kontek tdik..

kpah..
kat tijah, charge kasik diskaun, sbb tolak upah dio jadik dreber bas...muahah..

lupekanje said...

acik very the bz today...tpi sempat selitkan schedule n3 utk lusa, tulat, ulat dan hari seterusnya....terlebih pulak...heheh
(satu hari 3 line perkataan...cukupla kan...kekeke.)

iina said...

selamat open kuanter yo acik.. selamat senyum sepanjang masa ye.. alah acik kan terer ngelat.. nnti adolah maso leh p jejelan.. cam dah nmpk yo ;)

lupekanje said...

isk...acik kan skeema...tk de nk ngelat... sobab ujung2 bulan ni wehhhh....!!! ...betul2 tk kener masa kan..klu gi padang bosa pun, tk do makno eehh..

xiiinam said...

waaaaa....aku kena tinggal.....hu...hu...

lupekanje said...

nak singgah umah cklahhh wehhh...

kakpiah said...

selamat bertugas yer acik...
sobb soobb... tetiba sedih plak..
huhuhu...

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-