Wednesday, November 18, 2009

Kejohanan Carrom

Dari minggu lepas opis acik telah menganjurkan kejohanan Carrom peringkat KRESTA iaitu kelab Bahagian kami. Acik tak amik bahagian kali ni. Cuma sibuk jadik jurugambar tak rasmi cam biasa. Tak reti nak menjentik disc tuh... asik kener dinding je... takmo mender tu masuk kat lobangpun. Pertandingan hari pertama. Rumah Merah acik macam biasa lah...memenanginya mengalahkan Rumah Biru.... heheh...misti marah org rumah biru kalu baca nih. Rumah Merah menang 4 -1. Seronok pulak tengok diorg main. Rasa nak beli papan carrom sendiri nanti... Tapi Shahmah kata.. Ummi nak main dengan saper?? Sorang??? errrkkk... cisss..

Ini Yeen, salah sorang wakil kategori double wanita... bermain dgn jayanya di pertemuan dengan Rumah Biru. Tapi tewas bergaya dalam pertemuan dengan Rumah Hijau. Ni blogger Aida, yang mengungguli kategori single wanita pada hari pertama mewakili RUmah Biru... 'golden fingers' tu... Dua wakil Rumah Merah kategori Bergu Campuran ... Blogger Lyn, rekod tanpa kalah lagi sehingga pertemuan kedua dengan RUmah Hijau. Kira jadi penyelamat kepada Rumah Merah yang hampir tumpas di perlawanan kali kedua dengan Rumah Hijau yang memberikan mata kemenangan tipis 3-2. Maria yang tewas pada pertemuan dengan pemain single wanita Rumah Biru, tapi cover balik lalu mendapat kemenangan ketika bertemu dengan pemain single wanita Rumah Hijau. Tahniah sis !! Pasangan Yeen, Ina , kategori Bergu Wanita, yang bersungguh, tapi lebih bersungguh lagi Ketua pasukan, Ana, dalam memberi semangat di sebelahnya...sampai lompat2 tuh.. hehhe.. Pemain single lelaki RUmah Merah yang masih pegang rekod tanpa kalah.... En. Kamaruzaman. En. Faizal wakil Rumah Biru yang udah kalah... kategori single dan bergu campuran...jgn marah banggg... Pertemuan Bergu campuran Merah lawan Hijau baru je dibuat semalam sebab tak cukup masa minggu lepas. Kira penentu untuk tahu sapa yang menang . Udah dedua pasukan dpt markah 2-2. Tapi acik tk pegi tengok dan amek gambar, sebab pegi becumbu rayu dan memadu asmara dengan si Eddie Roseqa atau Mr E (Blogger My name is E)kat bilik dia...hehhe.. sabau je lah kan. (makan-makan senornya...) Semua perlawanan itu telah dibuat sewaktu rehat antara pukul 1-2 petang. So, memang amat singkat. Tinggal satu perlawanan lagi...bertemu Rumah Kuning. Harap2 Rumah Merah akan menang Kejohanan ini. Sebab lepas ni Cabaran Ping Pong pulak.... kali ni acik masuk...lom tau lagi leh menang...sebab acik tk geti main...heheh... tapi acik yakin RUmah Merah akan menang, memandangkan kami ada pemain handalan... (kondifen je kan..)...Tungggguuuuuuuuuuuuuuu...

Sekian Lintas langsung laporan sukan hari ini dari acik..

7 comments:

tipahvogue said...

ektip gak opis acik dlm bab2 sukan nih ek???

lupekanje said...

ye cik tipah..tpi tk leh lawan BNM..huhu..kami semeking..

en_me said...

ammvoiii cumbu rayu berasmara ghitewww.. ehehe

ashley said...

achik,
I boleh main kerem nih!!
he he he..
boleh laaaaa sikit sikit..

lupekanje said...

en_me,
ye en_me ittew....sesekali melepas windu, melangsai dendam di kalbu...ewaaahh..



ashley,
okeh...lenkali kita buat gathering, leh buat satu acara lawan carrom blogger lak.. asik lawan boling je kan...hehhe..
windu kat kak pah....rasa lambat je dia nak balik ..huhu...

my name is E said...

hohoho achik...E luper nk kumen nie entry lar..yer2x..kami mmg pasangan yg sec0cok? erkk.. ???

heeee...

My Name Is E,

lupekanje said...

E,
heheh...piiiiirrraaahhh....!!!

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-