Thursday, September 25, 2008

minggu baby 2

Kalu dulu acik sibuk dengan ikan2 yang beranak, tapi minggu ni sibuk dengan boss2 yang bersalin.

Maka sibukla gi melawat kt sepital dan cam biasa acik dengan vid cam acik..menyibuk kt depan baby tu mcm mammarazzi yg sungguh merimaskan mereka yg bru nk jgk donia..

Dah lah ramai dalam bilik ward yg kecek tu..panas pulak tu...tpi tk per...puas ati dpt tgk baby yg tk reti cakap aper tu....kalu reti cakap mesti baby tu kata,

"ni wat per dtg reramai ni...klu bagi duit raya lelebih sikit tk per la....ni bgi cam bgi kat umah ongkawin....bluwwweeekk..!!!"(njangkit dgn ungkunor klu mabuk2 nih....huhu)

aku tk tau la naper aku makin idup tk terurus sejak akhir2 ni...tpi sisa2 kewarasan tu masih ada. Aku masih ada kudrat nk solat taraweh sensorang wlupun dah tk larat nk gi surau dik ketuaan aku yg tk seberapa ni...

Tapi klu tgk keadaan aku yg super serabai ni ... mmg cam tk sempat nk raya...heheh.

Dah kelu tgn ni..bru balik pas tgk baby baru lagi...cer tgk nih... baru 8 jam lahir..

semoga mereka ini akan jadi anak2 yg soleh..... yg bakal menjadi pelapis pemimpin negara yg bertanggungjawab kepada keluarga, bangsa dan negara ...uwaaaaaaaaaaahhh

10 comments:

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

comey nyaaaaaaaaa..

lupakanje said...

ni anak bos HLP nih...(yg bwh...) ada jmpa tk yg sarat ngandun kt bagan lalang aritu???? hehhe..

Ungku Nor said...

acikkkk..
nape saye kol acik tak hangkaatttt...huuuuuu..
nak mabuk..eh silap..
nak majuk la camni..huuuuu..
bluweaakk ;p

lupakanje said...

iisssyyy..mana ada miss call pun...?? nombor tanggacie mana ungku call kot??? Hengpon ni salu ada kt tepi acik haaa..klu ada lmbt angkat tdipun si Shahmah call...sbb acik tongah drive..(ader ke call smata2 nk tanye darah dia jenis aper...!!!)
sindri punyer drh..sindri gi tgk laa..adoiiii...mana la ummi dia hengat jenis drh dia.....acik belasah je..habaq dia darah B...nk derma kot?? errrkk..bulan2 pose ni ada ke org derma darah??..ntah le...sok dia balik..bru nk tanya dia..huhu..

Ungku Nor said...

line maxis tengah sengal la tu kot..cisss..

zino said...

alahai comel nya baby teringat kek cucu den hehe

lupakanje said...

ungkunor,
mang sengal la tu kot...dah nak rayo ni...tipon tu cam dh berabuk ..tk ada dh bunyik2...ke rosak tipon buruk acik nih...huhu..

zino,
rindu cucu ye...heheh..sajer mang suh zino berindu-rinduan tgk baby tuh...haha
acik goram betul nengok baby tu smlm...sampai cam nk roboh mangkuk tompek lotak baby tu acik buek an..sobab nk picit2 baby tuh..haha

sabiqahAnuar said...
This comment has been removed by the author.
sabiqahAnuar said...

huhu kak chah, baby sapa tu???? tomeinyaaaa..geram nengok..hehe tahniah laa bahagian biasiswa da tambah ahli keluarga xberdaftar (bb tu laa)

lupakanje said...

yg atas tu baby pn. Wan, unit Pra...hok bawah, baby pn. Sya..tok tehe rasa nok cubik pipi dia kn...

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-