Thursday, March 31, 2011

semakin hari semakin..

Semakin sakit ..itu yg sebenarnya telah berlaku pada tangan acik ni.
Hari ni pegi training, tepaksa memukul shuttle cock itu dengan penuh sopan santun...sambil menyeringai menahan kesakitan di tangan kanan acik ni. Gagah jugak nak main...ha..camne la nak lawan ari sabtu nanti?
Nampaknya, jika tader kurangnya nanti, acik tepaksa tarik diri.

Acik tanak la nanti akibat kedegilan acik ni...akibat semangat kesukanan yang over the rainbow, akhirnya tangan acik tepaksa dipotong....maka acik jadik la...handless...abis tu...saper nak tolong dak Intan buat waran jota2 tuh?????? MasyaAllah...

 Lepas sesi latihan ala kadar acik petang tadi, acik gi ke Presint Diplomatik, nak carik ubat yang knkwan acik cadangkan.  Ubat tak jumpa, knkwan tu yg acik jumpa....ajak pulak gi minum2 kat kedai mamak dulu..Coach Azlan lak belanjo kali ni...hehe..air karot susu tader...air temikai pun tk per la...Ahmar yang tetiber naik syok lak main badminton, pun join sama minum2...pasni nak main lagik....hehe...best..best..

Lepas mabuk selesai minum, baru lah diorang tu temankan acik gi masuk ke Mydin, mencari ubat yang di cadangkan itu...Thanks Nurul & Linda...sebab temankan acik.  Acik ni kan manja gedik2....nak buat apapun, nak kena teman...hehe..ngengada betul.
Ubat yang dicarik tak semua dapat.  Koyok tampal tu je dapat dicari kat Mydin ni.  Lepas babai kenkawan, acik shot ke Alamanda.  Nampak tak?  Kesungguhan untuk sembuh dari sakit yang acik tanggung nih.  Atau kesungguhan nak sembuh sebab nak masuk gak perlawanan badminton ni nanti...Acik cecepat gi ke pharmacy terdekat....dan cari ubat cream yang Coach Azlan cadangkan tadi...Deep Heating....pasti krim ni sangat dalam panasnya....dari nama yang diberikan padanya.

Koyok yg acik beli...brand nya, Red Chilli.... nama pun dah menakutkan kan..

Balik je, acik tk belengah, tampal kat siku yang sakit tu.  Acik tak rasa apa2 pun...tak panas pun plaster nih!!!... mula la rasa nyesal beli...tk ada kesan pun.  Atau, mungkinkah sel perasa acik dah tak berfungsi??? Risauuuu...batinku nangissss risauuu...

Tapi acik tampal gak ....habis sekeping tu acik tempekkan kat lengan sasa acik.  Agak2 dalam 20 minit selepas tu......

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....paneh...monyonggau gilooo....
Habih merah2 kulit acik yang putih bersih nih..raso nak campakkan yo plaster tu....

Tapi acik pujuk diri acik...lawannn...lawannn...sabar....sabarrr....proses mengubat nih.  Jgn givap...teruskan tampalan tu....ye...merah menyala dah kulit acik menahan senggawan..err..koyok tadi.  sewaktu menaip ni, acik masih lagi memakai koyok Cili Merah ni.  ye lerr...memang sambil menyeringai nahan sakit ..!!

Ingatkan dah tak larat nak update blog tadi.  Tetiba acik dapat tenaga baru...lebih power dari batman dan superman...ALhamdulillah..

Terhasil lah entry terbaru acik yang entahaper haper nih...

Sekian.

4 comments:

kakpah said...

acik ni sakit longoh2 main badminton ko sakit kono ponampa koyok tu.
Camno cik.. recommended tak koyok cap cili tu.

lupekanje said...

sakit urat kak...tu yg carik koyok paling paneh tu...nak kasik cepat baiknya.

kak Erna said...

acik..aha ha ha..camtu la..suami akak..akak bolikan yang tu la..dio kato tak raso apo pun..kojap tu..dah menjorit..tolong buka kato e..akak biarkan dulu..ha..tadi kato tak raso apo2..

lupekanje said...

kak erna, memang nayo yo koyok tuh..tapi sukerr....
aperkes kalu pakai kosyok yg tk ada kesan apa2pun. Yg tu je yg bebetul meresap sampai merah menyalo kulit..haha

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-