Wednesday, January 14, 2009

Taman Seri Empangan

Petang semalam waktu mengambil Zirah di PICC, acik amek peluang tangkap gambar2 dari pelbagai posisi....uwaaah..rsa cam fotografer profesional pulak.
Gambar dari puncak PICC...kiranya dari jalan utama menuju ke PICC tu, kat traffic light kita masuk ke arah kiri untuk ke entrance Taman Seri Empangan ini.
Wakaf yang disediakan untuk rehat2, berteduh, atau membuka bakul makanan memasing menikmati hidangan puding karamel..contohnya la...hehhe..
Laluan pejalan kaki dan dataran kecil klu nak buat poco2 pun ada kat sini...boleh ajer..
Putrajaya Cruise yg lalu sampai ke sini dari Presint 8 ...??? entah..dari mana tah..rasanya naek dari Dataran kat Presint 2 tu pun blh sb pnah nampak kaunter jual tiket kat situ...mesti ada ngkorang yang pernah naek...acik duk sini pun tk penah naik mender ni lagi..tak koser..!!
Ini kanak2 riang yang tk reti2 rasa penat ke lepas kijer????
Ini tempat air menjunam kat empangan ni...yg acik kata, klu terjun tu...fuyyyooo...tk tentu idup...errr...cam air terjun Nigeria sgt la tu..
Perhatian: Memancing tk dibenarkan.
Adeiiihh...punah harapan.
Jamatan atas empangan ..dulu diorg kata blh jalan kat atas ni..skrg ditutup..pesal aaa?? saper tau??
Dah malam..kanak2 riang ittew sudah mau pulang.
Kat atas tu...PICC, tempat mencari rezeki mereka...atau ayat betulnya, tempat mereka mencari rezeki.
Itu ajer... banyak lagi gambar.... maleh letak kat sini...acik akan letak kat blog lain.. censmemo.blogspot.... nnt-nnt la...tk sempat.
Kesimpulan:
Tempat ni mang cantik. Tapi klu nk jogging...acik lagi suka kat Shangrila tu..adventure sikit...hehe

19 comments:

zino said...

ada gaya jurugambar semi pro tu.. hehe kat situ jambatan di buat dulu air di masukkan kemudian hehe

Ungku Nor said...

teruja nak bawak bekal mekdi datang situ..;p

aishifa said...

sy sampai putrajaya 2 kali jer.. itupun gi alamanda ngan majlis kahwin skali.. compius lah jln kat situ.. pusing pusing asyik jumpa taman jer..

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

kat mana ni acik..cam best ja..


ptg2 rasa nak lepak ja gi sana...nak rilis 10 cent.

Tijah Lawa said...

ala...gamba tukang amek gamba xdo ko cik?? nak yo tengok...ntah2 tgh seksi berbaju jogging tu. hikhik

lupekanje said...

Salam zino,
tq...oo..ye ke...jamatan dulu siap baru air datang...dah namapun empangan ekk..

ungkunor,
apalagi...siler kan....jgn lupa puding karamel...
Diorg kata maen layang2 best kat situ...angin kuat...suh anjib bawak lelayang skali nnt.

lupekanje said...

aishifa,
Acik pers taim drive dulu dtg sini dulu, 3x round taman tu baru jumpa jalan pegi tol..
ni dah banyak tau dan banyak gak tatau jalan kat sini lagi...

lupekanje said...

Cikgooden,
Ni kat Presint 5..err..ye kot. ala...landmark PICC je..jumpa PICC, jumpa la Taman ni...Taman Seri Empangan. Cuber tgk kat gambar tu...ader trafic light...masuk kiri.untuk ke entrance taman tu...

Tijah,
Tak do makno eei nk seksi...acik balik kojo...pakei sopan tu Jah..heheh

sabiqahAnuar said...

cantik!!

dizz said...

cantik gambaq2 tu, macam buat iklan tarik pelancong, nnti nak pi tengok kat censmemo bila lapang laaa.. dah mula bz balik tak dan!

lupekanje said...

ieqa,
balik nnt, mai la sini, kita lepak lepuk kat sinun..

kteh,
acik ni bz gak arini...bz sebab server down..hampehs..maka kener la buat kije yg manual je dulu...
Hikmahnya nampak tuh...siap gak kijer yg dah lama tetunggak..

sabiqahAnuar said...

haha bereh kak chah, jangan lupa puding karemel...hehee

lupekanje said...

ieqa,
errr....hehhe...bisa diurus. Eiqa nyer pasal..boleh ajer..

en_me said...

chanteknyerrr..

sya said...

achik.. sya dpt tenguk dr jauh atas PICC tu.. itupun dah malam nampak lampu je cantik

xiiinam751 said...

dulu, nak menuju jambatan atas empangan tule ckLah sesat barat satu putrajaya...dari jauh dh nampak, tapi nak ke situ tak sampai-sampai.
Acik keje kat mana?
Adik ckLah ada 2 kat situ. Sorang di Hospital Putrajaya dan sorang lagi di Kementerian...Industri Asas Tani..

lupekanje said...

en_me,
memang cantekk..

sya,
siang lagi cantik...lagi cantik klu dpt duk tepi tasik tu masa matahari tebenam...fuh....mabelles...Subhanallah..

Cklah,
acik kat KPM...bedamping rapat dgn cecikgu...heheh.. hari2 jumpa cikgu kat sini.
sepital??? huwaaa..fobia sepital putrajya..biau le acik gi spital serdang je...sbb aper?? bapakla ramai org dan slownya serbis...huhu..
mesti cklah rajin dtg jgk diorg tu kan..singgahla kat KPM...
camner leh sesat...klu dari Kme. Industri asas tani tu...stret je..gi arah PICC..ikut je anak panah..sampai simpang traffic light kat PICC tu pusing kiri...dah nampak taman tuh..carik je pintu masuk terbuka besau...tulis Taman Seri Empangan..ha...lenkali terai...
ala...kelasi kat laut tu, tk ada signboard pun blh sampai tempat di tuju..hahaha..

isha said...

Nice one beautiful pictures.i like ur blog...By the way i am Isha from india.I found your name in one of my friend's Blog.i have already added you in my blog roll if you dont mind please add me in your blogs friends list..LET US SHARE OUR EXPERIENCES.Bye takecare friend.And see you in next post...

lupekanje said...

isha,
ok..thnks for visiting my blogsite..and pls come again..

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-