Friday, January 23, 2009

Orang Berbudi, Kita Berbahasa

Kemarin dulu ada taklimat seperti gambar di atas.. acik jadik kurusetia...
Ni boss acik dengan salah sorang guru yang juga seorang blogger..
Antara guru2 dari Sabah yang bercuti belajar dan belajar di semenanjung ini.
Blogger tegar?? Bossku... selamat balik kampung untuk semua.
Saya bukan mahu menyanyikan lagu Siti Norhaliza mahupun lagu Saloma..! Tetapi saya mahu katakan di sini bahawa masalah yang cikgu bentangkan tadi akan kami bincang kan dahulu dengan pihak JPN Sabah untuk memberikan jawapan...
err...masalah aper ye tdi...
Sebelum itu saya akan sampai sebuah lagu khas ditujukan pada hadirin sekelian..
Kurasakan pudar dalam hatiku
Rasa cinta yang ada untuk dirimu
Ku lelah dengan semua yang ada
Ingin ku lepas semua......
lalalla...
sekian..

17 comments:

isha said...

have a great day my dear friend

lupekanje said...

the day are great today...yesz...hehe...

Tijah Lawa said...

laa...ado ejo opsyen centu dlm baso melayu yo?? tak amik tau lak selamo nih...

Suri said...

kasik le kiter kurusus gak. lama dah tak berpoye-poye nih!

KAKTINY said...

adeh deh dey acik.. pehal plak kuar lagu rossa tuh?.. masalah.. masalah... hihihi...

Shifu67 said...

tengok.... ni la speselnye jadi cikgu ni.... pasal cuti pun kena bagi taklimat bagai.... tu yg sonok keje cikgu ni.... macam2 cutinya... org lain tak cuti pun kita masih boleh cuti.... alaaa.... buh je la nama apa2 pun.... asalkan cuti.... hahaha

errrr.... cikgu pun terlibat gak ke dgn pengurangan cuti ni.... ni semua kes org PTD dengki kat cikgu la ni.... sebab tu diorang nak kasi kurang cuti.... hahaha

xiiinam said...

Achiiiikkk....err...
Ach....
Ach....
Achooooooooooom..!!!!
Adeh...tak tau nak tuleh apa dah...eden tongah menggigil nih....

zino said...

selamat cuti tahun baru..

lupekanje said...

Tijah,
opsyen dengan eksyen...lebih kurangkan.

suri,
mintakle kursus kt semenanjung...
ehh..nk kusus apa lagi mek nih...blajaq pun tk habih lagik...dah...perabih blajaq dulu...baru pikir kursus...nnt tk telarat pulak nk ngajar...hehhe

Tiny,
Rossa jer manusia yg memahamiku tiny...sbb ayat2 rossa, ada lah hidup acik ni tiny...itu la masalahnya..

shifu,
acik memula pun blur gak bila ada cikgu nanya, diorg telibat gak ke ngan opsyen cuti baru ni..acik kan jadik urusetia/kuli je..tkpun diberilagi taklimat pasal cuti nih...dok baca pekeliling ja..
Rerupernya, mang cikgu2pun telibat...KALAU...cikgu gred DG ni switch masuk kijer kat jabatan atau kementerian.!..idak ngajar lagi la kekdahnya..

Cklah,
gi baring dendiam..tarik simut..dan dongak kepala! benti la tenet ni dulu...Jangan lupa makan ubat. ...nnt acik antokan gamba bubur lambok...hehhe..

lupekanje said...

zino,
mekasih...acik balik Linggi lepas subuh sok..si zirah ni nak gi test Komputer utk lesen memandu dia..dah lama betangguh nih...zino tk balik LC ke?

sabiqahAnuar said...

"kurusetia" kak chah? ehhehehe glamer aaa...

lupekanje said...

ieqa,
ye tuan sab...saya suker untuk menjadi kurusetia yg setia...heheh

DAI said...

terima kasih cos lawat2 blog saya.. Ai?? ada juga muka c dmg sana...hm hm hm..

lyn said...

acik ooooooooi

nape gambor si baju kelabu tu yang bnyk enterprem kat situ.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

waaa...ni perjumpaan guru tajaan KPM ngan JPS...gambo cikgu yg putih melepak tu...study UKM la..minggu lepas present proposal dia..dalam kelas aku..





.

kueh bakar said...

ada job bagi ler...printing

lupekanje said...

DAI,
cikgu kamu tu kan student kt sini.. :)

lyn,
bukan pelakun utama ke??? hahah

cikgooden,

"gambo cikgu yg putih melepak tu"
hamvoi2...cikgooden, nampak yg putih mlepak jer kan..

kueh bakar,
err...print kat printer je la dulu...heheh.

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-