Monday, January 5, 2009

Pening

minggu ni acik fenin je... naper eekk... pening je telan ubat...telan ubat jer pening...uwaaahh.. Sebab tu lah acik tk de mood nk hapdet blog nih. Camnerpun, acik teruskan plan nak balik kampung tuh..knonnya nk balik malam sabettu tu, since zirah merayu suh antar dia kuar gi pekan untuk hadiri ceramah 5 jam nak amek lesen mandu tuh.. ceh..bebudak skrg...jln sikit pun tk nak..nak suh antar gak.. Tapi malam sabtu tu acik pening.. ngantuk...malas la pulak balik..

Pepagi tu, selepas subuh, acik begerak balik... acik bawak keter sopan ye.. dah insap...banyak perubahan acik nih..klu dulu 140-160kmj, skrg, acik bawak pelan je..stakat 135kmj.. perubahan tu kena buat pelan2..sok sok acik blh kontrol bawak 110 kmj okeh.. dan bila masuk jalan kampung, acik pelan je tau...80kmj..betul ! Sampai2 jer zirah dah kuar pagau...nk jalan kaki ke pekan...huh..sempat gakla dia memanjer kan kaki dia nampaknya. ... tunggu lama kat kedai tu, sampai acik duk order nasik lomak kat warung dekat tuh.

Lepas komfem dia dah gerak gi Lukut (tempat ceramah tuh...) baru la acik balik umah mak acik..cam biasa la, rutin balik kampung. nengok rumput da panjang...reti2lah mesinkan. Tu pun tk leh lama, sbb stok minyak petrol dh abih...takat minyak yang ader jer la..dik sbb malas nk gi stesen minyak. Acik pening lagi pastu...sbb tidur siang, lepas mesin rumput tuh....dah tau tk leh tdo siang..saper suh carik nahas... minggu ni dah ompek kali acik makan panadol...senornya tk nk amalkan...tpi tu lah...selagi tk tolan 2 biji, mang tk ilangla sakit paler tu.

Sebab aper gaknya...yelah..umur dah ningkat kan..baru 44..(thn ni tk nk masuk kira lagi...sbb baru jer sampai tarikh...tk kira...heheh..) da tua... mungkin sebab mata yg dah makin menuju ke arah kerabunan nih kot...?? ke sbb kandungan kolestrol yg tinggi...aaargghh..

Mata acik sesungguhnya dah tk cam tahun lepas lagi...acik tk mampu nk baca instruction guna shampoo kat botol tu lagi...atau direction to use kat botol minyak Yuyi...maupun ingredients kat dalam tin sos spaghetti... dah patut lom buat spek??? tak aper lagi kot..sbb tulisan bebesar stil blh baca..tpi kalu sbb tu yg nyebabkan paler acik penin, mungkin acik tidak dpt tidak, kener pakai spek...ekkk??? Sekian...dah penin dah ni...heheh..kener brenti menaip.

4 comments:

Tijah Lawa said...

sey pun poning baco cik. buek la paragraf tu jauh2 kit cik. lopeh tu pakai font 20. misti mato sey selesoooooo yo lopeh tu...

wakakakak!!! lariiikkk....

lupekanje said...

tu sib baik sikit jer jah..kalu kener skrol lagik ke bawahh..ha...komfem kau pitam..haha..

sya said...

Kena pakai spek tu achik..

lupekanje said...

acik dh baper kali gi check kat kedai...tgk sikit je pun power klu pakai...*tkkan nk tunggu da banyak baru nk pakai ekk..* anyway, acik dah stdby bingkai spek yg acik jumpa kt stor kat kg aritu...tah saper punyer...Yanie kot..takpun nenek dia...haha..yg cerminnya dah pecah, tpi frame (frameless)cantik lagi.. Boley tak centu...hahah.. jimat ..zaman ekonomi merudum nih.

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-