Tuesday, May 24, 2011

Pergilah berjuang

Semalam, hari terakhir pegawai eksekutip acik ni kat opis acik ....kerana kenaikan pangkat menjadi pegawai kanan... tahniah jua.

Jangan lupakan jawatan tidak rasmi yang acik pegang dulu tu.. SUSKK (Setiausaha Sulit Kiri Kanan) ..haha
Hari ini hari pertamanya di tempat baru. Tabahkan hatimu...



Huru hara (rujuk kat sini ) gak hari ni ...tah kenapa...
Mana tidaknya, harini reshuffle kat ofis..

Selain dari Puan Liza, Imah pun last day jugak ..penggantinya juga masuk, Sufian pun, ditukarkan ke unit lain.  Suzi pulak sibuk memeriksa result interview kerja tetapnya hari tu....dan berjaya menjadi pempuan calon simpanan. Tahniah juga buat Suzi, Fairus dan Syuhada...smua bejaya jadi pempuan calon simpanan. Hafiz pun akan keluar hujung bulan ni. Nampaknya hilang lagi staf kat unit ni.  Masuk pula orang baru lepas ni.

Selamat menyambung bakti kepada nusa dan bangsa, walau di mana anda dihantarkan. Hatta ke Eskimo sekalipun...err.. tu ayat kalu taim kena interview kerani ato cikgu khasnya kan...eh..doktor pun kan..hehe

yeahhh... world peace !!

Kepada puan Liza yang baru juga menjadi blogger ni (hasil hasutan acik la ni..!!) semoga perpisahan kita ini tidak akan memadam semangat untuk terus memblog...teruskan perjuangan di dunia blog..hehe..ader pulakk.  Inilah ucapan paling sadis untuk setiap perpisahan...wahhhh..!!

kutip semua barang...jangan ada yang tetinggal.

Biar aku terus memblog, dari aku menjadi goblok...yaaaahh....!!

5 comments:

Juju said...

reshuffle?kenaper......adakah.....

rosdiana said...

oo cik tari tu ofismet acik..
ok ok, skarang saya berani nak komen kat blog dia.
permisi ye acik..
nak pegi sana kejap.

eh aci ke komen gitu?

secangkir madu merah said...

sedehkan bila kawan yg dah lama bersama pergi tinggalkan kita..huhuhu..

lupekanje said...

juju- kan aritu mmg da nk buat reshuffle...msa nya da tiba la.cuma Pian tu je tk sgka pulak, kontrakpun kena shuffle..


rosdiana - sila kan....pminat blog IBMMBBAA tu..haha

SMM - betul tu...dimanakan ku carik ganti kannn...

rosdiana said...

oo yer ke?
auwuu..
maluw ai..

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-