Tuesday, December 1, 2009

Awal dan Akhir

Setiap yang bermula, akan berakhir... Setiap yang baru akan menjadi lama... Setiap yang bertemu akan berpisah...

Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan... kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru.. kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu... Jika yang bermula, akan ada akhirnya... Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya.. Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya yang entah di mana dan bila..

Detik permulaan, ketentuan Tuhan... Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan.. Yang baru, Tuhan yang jadikan Kelakkan usang, fitrahnya begitu..

Pertemuan, adalah keizinan Allah Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah Siapalah kita.. hanya hamba... yang tidak berdaya... cuma merancang, tapi selalu pincang, cuma berakal, kekadang hilang akal, cuma berusaha tanpaNya kita tk berdaya. syahdu pulak.. ni gegara blogger senior, Tipah Vogue la ni.. (wat per la aku link kan lagi... )...yg menutup tirai blognya.
Tak dapat lagi tengok gambar2 vogue Tipah kat blog..


Ni gamba pers taim jumpa tipah kat BNM...ingat lagikkan tipah masa tuh... lepas tu baru acik jadikkan rutin utk jengok blog tipah hari2...mulai arini...acik tk pyh dah pegi tipahvogue.blogspot.com ... kurang bebanan tugas acik sikit...hehe...(ader fulak..!!..tak de la..acik gegurau je..!.)

Tu pasal belaku gempa bumi 3 skala richtr tuh...tak per lah.. Moga ada kebaikannya buat Tipah selepas ini. Acikpun mungkin akan buat keputusan yang sama, bila tiba masanya, seperti yang dikatakan,

Yang bermula, akan berakhir, yang bertemu, akan berpisah. Nikmatilah kemanisan di blog ini, sementara kita masih diizinkan di sini.

15 comments:

Tijah said...

tijah pun nak tutup blog la...

lupekanje said...

Ko jangan tijah...
acik takut ramai yang berarak kat venuezela tuh, bawak sepanduk..

KAMI MAHU TIJAH !

KAMI MAHU TIJAH !

KAMI MAHU TIJAH !

abih tu nnti, saper nak kutip yuran PIBG????? heheh

my name is E said...

laarr...aper pasal udah tak mau berblogging dier tueh...aper2x hal pown achik..bio ler..kptusan beliau tueh..hehehe E kan ader..hehehe

My Name Is E,

ashley said...

acik,
Tipahvogue hanya berhenti berblog, tidak bermakna dia tak nak berhubung ngan Acik..kan cik?

MY HEART said...

I'allah.. kita nikmati kemanisan berblog.. moga2 acik tak tutup blog plak pehni.. (tamoh ar kurang beban nak bukak blog acik hehari...ahaks!)

lupekanje said...

E...
Ha ah... E kan ada...boleh baca citer jiwang E fulak kan...hehehe



Ashley,
yaaaaaaaaa..betui...dia tatap kawan acik selamanya...*harap2 gitu la.

Blog je benti... tah tah dia nak pindah umah baru je kannn...hehhee..

Entry ni hanya mahu menceritakan hakikat bahawa setiap yg bermula, akan ada akhirnya... seperti mana setiap yg hidup, akan ada matinya.. huhu..
*yg ni tk sebut..sbb mang pedihh..


Eryn,
acik camtu gak...bila dah bukak, mesti akan ada tutupnya..tpi klu acik udah tutup satu2 blog tu, mungkin acik tumpukan pada tempat lain pulak...tempat lain pun nanti acik tutup gak...klu acik ada tempat baru pulak...lepas tu, biler tempat baru tu dah lama, acik tutup pulak...buka yg baru yang lain pulak...bila yg baru lagi ni dah lama, acik tutup gak...dan buat yg baru lagi..dan lagi...
tu lah dia... yg baru akan jadi lama, yg bermula, akan ada tamatnya...err..fenin plak dgn stetmen sendiri.

kuina said...

meh nyanyi.."bertemu & berpisah adat manusia biasa... "

mungkn ada yg lebih baik bg dia kan...

lupekanje said...

kuina,
tingat kan lagu tuh...masa sekolah2 dulu gajin la nyanyi..
majelis pepisahan ngan cecikgu ke...sahdu la kenkununnya...heheh

Mak Su said...

hah? totop!!??

lupekanje said...

hah Mak Su, totop mulut tuh kok ye funnn...heheh.. ini blog tadak tutup...
belum lagii..

kak ina kl said...

salam lupekanje..kita kena hormat dengan keputusan saper yang nak tutup blog..kalau akak..buat masa skrg belum teringin sebab best aaa..tak kerja...bosan duk kat umah..

lupekanje said...

kak ina kl
betul3x...
acik pun dah kener angin nih kak.. maleh nak hapdet. Tapi blm sampai nak tutup lagik... sayang lagi kat blog nih.

tipahvogue said...

huhuhu...terharu lak aser ati...tak sangka lak acik wat entry khas utk tipah yo!! toche cik!!!

tipah dah penah berblog! diam2, tak sangka dah 5 tahun tipah berkecimpung dalam donia blog nih. kawan2 pon ramai datang dan pergi....

tapi insya Allah, selagi hayat dikandung badan, tipah akan jengah ke blog kawan2 jika ada kelapangan masa....

cayang acik!!!

tipahvogue said...

typo lak...2nd para, mukan penah tapi penat!!

ngeee....

lupekanje said...

hmm....nmpaknya tak temakan fujuk la ini worang....
Acik pun nk cukupkan 5 tawon gakla..bru benti beblog...huhu..

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-