Monday, October 19, 2009

cerita sepanjang hujung minggu

Tahap kemalasan menghapdet yang maksima nampaknya acik skrg nih.. Catit reringkas je la... Dari hari Khamis, acik telah mengambil emergency leave balik kamfung apabila emak acik telefon minta tolong menghantarnya ke Port Dickson...

maka dari pagi, acik bergerak balik, sesampai je kamfung, tgk emak acik da stand by tunggu kat umah bespren dia....*isk... nk buang air kecik pun tk semfat... So, kami terus ke PD, menyelesaikan urusan beliau.... kejap je pun.

Pehtu kami pegi isi pewot kat Gerai Ikan Bakar PD... lepas dah kenyang, acik bawak dua sekawan tu pi Billion PD...sopping. Sorang nak beli sipar, sorang lagi tak de tujuan...sesajer nengok..last2 beli gak satu cadar katil...offer 80% you...

Acik? beli satu flip flop cartoon mickey mouse dgn reger RM6.90 je...hehhe.. Lepas selesai (err...acik lak yang last sampai kat keter...) .. acik terus mandu balik..*tk pasan tiket parking teselit kat wiper... hampeh...!

Parking bebayo ropernya.. Sib baek ada Nasir, orang PD kat opis acik tuh. Kim kat dia je bayokan nnt. Alerr....tigaposen je. Tpi tk mo la keter acik kener black listed kat PD ni sbbkan tigaposen. PAs antar emak acik balik umah.... *sajer bawak balik ikut jalan jawoh... makan2 angin tgk fantai Podeksen... acik rehat kejap kat umah tu, solat...dan pastu tk tunggu lama, acik balik Putajaya.. Ada pogrem lain pulak... yak itu, trening boling kat Alamanda.

Tak sompek nak hongap pun kat umah, balik kejap je, pehtu trus tuju Alamanda. Sampai kul 8 mlm. Tetengah main, tekejut, biler tetiber anak acik si Nur Zayani muncul dan sergah acik yang leka memilih bola borat tuh...dia kata, Maghrib la makcik !!!! adeiihhh... mang msa tu udah pukul 7 lebih. Tapi game tak abih lagi. .. rsa besalah ... baling bola pun, masuk longkang.....cisss...

Nur Zayani and the geng, ruper2 nya gi tengok wayang, citer Papadom... baeknya bebudak ni, diorg akan gi solat dulu sebelum beraktiviti apa pung.. Acik pun pastu gi solat kat surau Alamanda dgn sorang kawan.

Miss la 2 -3 turn baling bola...tak per la..dari miss waktu maghrib tuh. Lepas abis trening, kami gi makan kat Rasa... sambey wat plan nk gi tgk Papadom gak. Lepas makan, beratur ler nk mbeli tiket... biler sampai ke kat kaunter tiket tuh, tiket abeh...! yang ada tiket mendongak... hmmm...kensel !!

Memang klu taim acik nk tgk wayang je, mesti ada je halangan ... oklah tu kan.. huhu.. Hari Jemahat... ada mesyuarat pringkat cawangan untuk bulan Oktober. Makannya, nasik lemak spesel yang bos oda dari paksedara dia...hehhe...makan lagik..!

Seperti biasa dalam meeting, salah satu agenda nya, sambutan birthday 3 org ahli cawangan kami untuk bulan oktober.

Tgk tu, ada yg sedih, kerana pangkal angka telah berubah tahun nih....tahniah walo mcmana pun. Moga hidup tambah diberkati.

Sebelah malamnya, acik join ReUnion GPP (Geng PokPEk) kat Puchong. Udah 13 tawon kami berkawan bermula dari ruangan forum Kedai Kopi (KK) di internet. .. lama dah acik tk jumpa sesetengah dri diorg nih...ada yg dah seploh tawon tk jumpa. Makanan yang disediakan oleh tuan rumah yang kalut malam tuh...sbb ada pulak tamu lain yg dtg terjah rumah dia...

Besembang tk hengat donia... akhirnya kami bubar lepas pukul satu pagi. Dari satu tajuk ke satu tajuk...dari dalam ruang tamu, hingga kat luar rumah... payah benar nak abih borak...sesekali jumpa, err...kami mang ceni. Saper jadik somi GPP ni kener banyak besaba la... tajuk menguruskan badan biasanya adalah tajuk utama...huhu.. Semua tgk beza berat memasing, sesampai je kat umah tuh....tgk...timbang ni...siap menunggu kami... hehe.. 22.kg tu bukan kami...anak2 jer tuh.. Esok pepagi, acik ngan salah sorang kawan GPP tu bergerak ke Melaka pulak, jumpa sorang lagik GPP cawangan Singapore... Linaa ... Udah lama tk jumpa dia, dalam 2 tahun kot...salu dia yg dtg KL... tpi sejak akhir2 ni dah jarang ke KL...err...err.. dia jer yg paham err tuh. Ni tengah tunjuk gambo masa adik dia wedding...dan gambo si dia...ehemm..ehemm Acik kirim beli mender gejet nih kat dia..xternal HD 320GB..nyesal lak tk beli yg 1 TB nyer.... sajer nak beli yg obersi punyer....haha..aper kes?? pas ni leh poses video bebanyak lagik...hehhe...beshhh..
Petang, lepas puas sembang, makan dan solat, kami balik mninggalkan negeri Melaka Bandar Bersejarah...ikut jalan Podeksen lak... benti makan kat food court depan Bayu Beach Resort... maaakan lagikkk.... asalnya nak minum2 cendoi ato abc je...tpi telajak lak makan mee Ladna...huhu
Pejalanan amat damai, dgn menyaksikan keindahan pantai podeksen yg tk baper nak indah pun..
Sampai Putajaya dekat kul 7 gak. Letey...

Ahad, masa untuk berehat. Shahmah dgn NurZayani ada balik...so, menjadikan acik ibu mithali. Nak gi tgk wayang pun tk larat, letih...tingin kan tgk citer Papadom, tpi ada je halangannya...apo nak dikato.. Sekian...nk buek kojo lak nih... ader pojek bosa pasni.


9 comments:

MY HEART said...

Jom tengok papadom minggu ni.. acik banjer ryn k...

iina said...

wah acik cite hjg mggu yg panjang gak nie ;)

cHeRyNa PiReS said...

acik...rasa macam lamanya tak bace blog acik nieh! nywayz...sha sangat rindu alamanda. dulu dok kajang...rutin seakan rutin acik (kecuali part yang cawangan tuh la). tp skang...dah len pulak rutin bila dok seremban balik!:)

* tgk papadom...best!

lupekanje said...

eryn,
jommmm...err...tpi ujung minggu ku sgt bz....sabtu, still ader open hse..and birthday party...Ahad pulak, ada tenomen boling kat alamanda pringkat club bahagian...gi mana yaaa... siang nakkk???? hehe


iina,
dah digabungkan citer dari ari jemaat kann...ehh..dari khamis tuh..
ni pun dah di summarized kan..hehhe..


sha,
itula...acik pun udah windu nak nolis...
tpi tlalu bz knkununnya. Bahan cerita banyak..tk tertahan2 rsanya utk dikongsi kat sini...
mehla duk putajaya smula....boley kiter foyer2 besama...kannnss..

kakpah said...

cii, sodap bona ko cito popadom ni cik. Asek donga cito orang poi nengok popadom yo.

Kak Nora said...

Salam Acik,
Panjang laporan acik ye. Boleh jawab soalan kakpah kat sini Acik? Nak kata sedap, pada saya, okeylah tu...Saya beri 4 stars out of 5, simple family story, menghiburkan. Eloklah tunggu tayangan di TV.

lupekanje said...

kpah..
hah...tuh kak nora dah tulun jawab..sbb dia yg dah tgk..hehhe
tanya la Kirin ato Imah...misti dia dah tgk gak...kan Kirin/Imah..


Kak Nora,
Tima kasih tulun jawab. Ituler...acik tunggu men kat tv je la...yg lelamer dulupun acik lom tgk lagi..hehhe..

Mak Su said...

sampai pukul satuuu ?

lupekanje said...

naper mak su? ta pecayer?? hehehe

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-