Sunday, July 20, 2008

Entry Hari ni

Secebis Harapan Tika keheningan aku bagai dibuai Dinginnya malam yang panjang Tika kegelapan sayu unggas berdendang Mengubat hati yang rawan Bagaikan dinginnya malam yang suram Begitulah diriku diibaratkan Dalam kesamaran ku rempuhi ranjau Biarpun payah ku teruskan Siapa memandang tidakkan ku hirau Biarpun pedih ku tahankan Jamahlah bintang Beri daku sinaran Semoga hati ku cekal Akan ku teruskan walau harus ditelan Seribu nista di tangan Terbanglah hai unggas bebas di awan Agar kan tercapai sinar gemerlapan Tuhan ku inginkan secebis harapan Hanya padamu ku serahkan Apakah kan ada ketulusan jiwa Yang menilai ku seadanya Tuhan ku inginkan secebis harapan Hanya padamu ku serahkan Tuhan ku inginkan secebis harapan Ku pasrah padamu Tuhan Tuhan...... ~ Tatau nk buat aper dah...kelabu asap ~

3 comments:

dizz said...

uihhhhhh cennnnn... kenangan mengusik jiwa, bulma tu kteh lupa laa, sapa yer? lepas tu gamba linaa kan? gambaq org no3 tu superimpose gambaq tak real heheh.. gambaq zizie ezet dr bosnia tak boh ka... cen ingat dulu kita rabung kat forum suri, segala ratu/miss ada situ, tambah sorang pakcik laksam je yg bukan ratu heheh... ada lagi ke kk, 2,3 hari lepas tersembang dgn grid_iron (thru jeen), dia kata kk tutup, kteh tak pi tengok pun, ni nak kena lawat nih.. link yg cen bagi pun tak dpt masuk.

lupakanje said...

Awat tk leh masuk...boley aper....kener daftar smula ...
tgh carik gambar ni...bnyk gambar stay kat dlm email2 diorg ni.... zizie izzette tu dah target dah nk letak gamba mana...hehe..
Gamba super impose ke..uuiihh...anggun kan seploh thn lepas....skrg da rabunnn...hahha.

dizz said...

tak leh masuk sini nya line problem kot, jap tadi bleh plak masuk, kena register ka? tokey sama ka? awat sikit saja org yg register banding dgn keahlian dulu mencecah ribu riban heheh...

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-