Wednesday, July 2, 2008

Cuti

aku cuti 2 hari selepas balik dari Genting. Tapi tak rasa cam cuti pun. Hari pertama, aku gi opis sekerat hari.... siapkan keje yang tk siap. Balik dari opis, aku gi Alamanda, beli barang dapur lagi...cum merayau2 tk tentu arah... hingga tercicir cd kosng 2 pek yg aku beli. Aku pun tk ingat kat mana aku letak....rasa cam letak atas bumbung keter je. Malamnya aku balik kampung dgn shahmah. Pas maghrib. Kul 7 lebih baru jalan. Sampai jer..mak aku dah tidur...tepaksa tipon kejut dia bukak pintu. Esoknya, aku dah fresh.. Gi Port Dickson... urusan orang tua tuh. tengahari - petang baru sampai rumah kampung...solat, pehtu teruskan perjalanan ke Terminal One Seremban. Sebelum tu gi hantar beg si shahmah kt umah kawan dia kt seremban tuh. Kat Terminal. aku bebaskan dia mencarik apa yang dia mahu. Aku just beli balang ikan sebijik Sampai umah dah larut petang....aku letih sangat .. Nak hapdet blog pun tk larat. Ni pun tk larat niiiiiihh..

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-