Friday, January 8, 2010

Apa lagi selepas ini..

PC tua ku pulak rosak malam tadi.....

Apo nk di kato.... tk per.... nnt kan coba ku godek2 lagik... dpt gaji baru gi repair...huhu..

Petang ni Hazirah pulang bercuti 2 minggu ...misti dia buhsan giler tanpa PC nih kat rumah.... ummi dia lagi buhsan... waaaaaaaaaaa...

Harap2 ada belas ihsan si Nurzayani ni meninggalkan laptop dia kat rumah, sementara dia ke Perak untuk kesinambungan Final Year Project dia lagik esok...

9 comments:

midiaida said...

ciannye kak chah..x dpt laa nak berfb cuti nei..kalu akak nak anta repair..hasben kite ley tlg..dgn akak, kite bg rege baik punye..heheh..rosak pe kak?...

secangkir madu merah said...

ini mesti kes rindu nak berbloging tak pun gian kat fb maklumlah ladang tengah membesar dan menjadik...hehehee...

Kak Nora said...

Acik,
Kalau dah ketageh membloging memang gitulah perasaannya!

kakpah said...

acik, bolilah laptop. baru dua tiga ribu ngeh..ngeh..
sms akak nanti.no acik dah lebur...

uji6june said...

tu kene beli baru tu Cik ..

dapat bonus nanti
bolehlah beli .. kerr ..
bonus dah langsai .. hehehe

Shifu67 said...

errrr.. ni anak gajah ke kat dlm rumah ko ni

lupekanje said...

pinjam lappy anak nih.

Aida,
rasanya format jer ok lah kot...nnt kita diskas ekk...


SMM,
ntahla...acik senor sjk akhir2 ni mang tader moodpun guna pc nih..da kurang mblogging pun..entry pun kekdg je hapdet. Sbb PC slow gaknya ato sbb badan tk baper sihat nih. Cepat letih ngantuk.
Ladang? Farmvlle? ooh tdk...acik tk ketagih tang tuh..hehe..Alhmdulillah...
cumer menanam ssikit kat country story..suka2 je.tpi tk ketagih.hehhe..dan bela pet kat Pet Society je..tupun tk wajibkn diri gi situ...since pc ni lagik slow klu main game tuh..


Kak Nora,
tu lah...acik tengah blajar nak kurangkan ketagih betenet ni je..
Mata udah makin kelabu nmpaknya..udah lebih sploh tawon ngadap mender nih.




KakPah,
susah mawu ckp klu nk beli2 nih. Repair je mna yg ada slgi blh guna kak..acik ni bukan org sinang..walopun tingin sesgt yg baru dn canggih cam owg lain...

nnt acik sms yo..




Uji,

Bonus?? mang udah lebur..satu pristiwa sadis bulan lepas.ketika bru kuarkan gaji,...bantuan kajaan yg ganti bonus yg ciput tuh, tlh cicir tah kat mana...lenyap gitu aje...
tak de jeki...
err..klu tk ilangpun duit tuh,....raso eh...blh beli hard disk laptop je kot....ekekeke...nk kener carik lagi 2ribu gamaknya.



shifu,
anak gajah je yg mampu acik bela shifu oooi..bkn cam shifu dll tuh...banyak duit..blh bela anak ikan pari....errrr...
anak gajahpun, itu lah teman acik ..

sya said...

Achik dah kena beli baru ni

lupekanje said...

tak mampu lagik sya...selagi blh gna, acik akan repair...da bnyk jasa PC tua tuh...walopun tk canggih..
Sedar tk sedar, bnyk bantu cecikgu tu taw...heheh..
sya..weeken ni acik cam tk baper sihat nk gi memana ...kensel la pengajaran mesin rumput kita tu dulu ye...huhu.

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-