Saturday, October 6, 2012

I made it at last but Not Least

Setelah mencuba dari 2007...pekse...pekse...pekse...
Malam tadi, sorang kawan mesej, gtaw, keputsan pekse dah kuar. Accik baca sambil lewa je mesej tu..sbb dah di pembaringan..Malas nk ilangkan mood 'sweet dream' accik sebentar lagi tu...sbb yakin accik akan saksikan sesuatu yang mengecewakan kat skrin komputer tu...
Tapiii..
Alhamdulillah... lulus rupanya, bila accik bangun pukul 4 pagi, bukak komputer smula dan cuba menyelusuri laman web JPA tu, mencari ruangan penyemakan keputusan.
Accik pun heran camne boleh lulus.  Sebab rasanya tk blh nk jawab..pehtu tk sempat jawab abis pun. Dari tahun 2007 tu asik jawapan 'KANDAS' je yang accik terima.

Ini smua mesti kerja Allah. Berkat doa sorang ibu, doa anak2, doa dari semua sahabat2 baik accik...


Taknak pesoalkan semua tu....janji LULUSSSS !!! Letih taw...dah tua2 kena amek pekse. Lepas ni mak tanak pekse dah.  Hak lulus ni tk menjanjikan apa2 kelebihan pangkat dan gaji pun.. CUMA....janji tk amek lagi pekse ni...heheh

Alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulilllah.

8 comments:

izawani said...

tahniah kak.... keje gomen kene amik pekse yang lemas ni... aduiii....

lupekanje said...

thank u izan....heheh..mmg amek melemaskan...

cHeRyNa PiReS said...

tahniah cik! bangganya...dalam kesibukan acik masih boleh berjaya...peksa nieh bukan senang:)

Hjh Noralenna Abbas said...

Akhirnya Acuk lulus. Tahniah!!

lupekanje said...

sha..toche2x...Alhamdulillah. kuasa Allah. Kiro eh, tahun dpn accik dah tk pyh daftar masuk pekse lagi...hehe

Kak Nora, Alhamdulillah.. mekasih kak.. ye kak...akhirnya. Rasanya ni pekse kajaan yg last accik amek...udah2 la...otak dah beku.

Acik Erna said...

Tahniah acik..lulus jugak akhirnya..

lupekanje said...

mekasih kak erna...Alhamdulillah, Subhanallah..

Irfa said...

tahniah ;)

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-