Sunday, April 17, 2011

Separuh Nyawaku kembali

Seperti yang acik maklumkan aritu dalam entry  Rosak sudah akhirnya operasi menyelamat sudah berjaya.  Alhamdulillah, walopun separuh duitku terbang...
Acik suh anak acik servey kat Lowyatt, lebih kurang je jumlah caj yg dikenakan dengan kedai di Alamanda di mana acik hantar untuk dibaiki itu.
Well....daripada acik beli yang baru, mesti harga pun lebih 1K kan..Repair ni, tak sampaipun suku dari harga yang baru.  Maka Alhamdulillah....acik masih dapat guna lagi barang antik ini.

Dapat juga acik nengok semula rakaman sepanjang di Makkah dan Madinah aritu.  Sangat winduu sama itu Tanah Haram. Cecepat process video tu. Sekurang2nya dah dibackup dlm HD atau CD.
Dah baper hari tak update blog ni.  Sebab sibuk belek kekasih hati acik ni... over kan!!  Alasan lah tu, tk update.  Malas..kata orang, hendak seribu daya.  Klu nak update, time sibuk giler pun, sempat gak selit entry kat sini.

Kat office pun dah tk brapa traffic jem sangat dah.  Sejak officemate acik udah masuk kerja, selepas coti MC sakit mata yang agak lama. Alhamdulillah.  Bukan senang mau buat dia punya kije...dia bulih buat smua proses waran tu sorang diri....tpi kami yg take over kerja dia, tepaksa bagi2 kerja biar cepat siap...tu pun lambat gak.  Haru biru...

Itulah yang dikatakan alah tegal dik biasa...Alhamdulillah, smuanya ada hikmah.  Kini dah ramai yang tahu buat kerja tu.  Jadi, tiada masalah dah kalau beliau itu coti lagi.


4 comments:

kak Erna said...

acik..aduh..separuh nyawa hilang kalau rosak yo..
nasib baik dah elok..jadi nyawa acik tu dah kembali..
semoga acik terus sihat yo.

lupekanje said...

ye kak..klu salu dah biasa gayut kamera kat bahu, tetiba bahu rasa kosong je..hehe..
aamin..mekasih kak..

Anonymous said...

laaaa cen, dah balik drp umrah/haji?, isk isk kteh lupalah cen cakap nak gi sana, soriiiii, cammana? nnti nak dengar cerita lah... save the story for me okay...

alhamdulillah dah selamat kembali.

- kteh

lupekanje said...

pun baru baca komen kak teh ni..huhu...tuan rumah malas nk kemas rumah..

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-