Sunday, April 24, 2011

kerja hujung minggu


Dah 2 minggu tak balik kampung...dah lebih sebulan tk mesin rumput kat kampung ni...sejak gi umrah aritu. Tengokla rumput, udah semak di halaman rumah bonda.



 Petang Jumaat selepas waktu pejabat, acik bergegas pulang ke kampung.  Batalkan perancangan berlatih futsal di puspanitapuri....sebab Mr. Driver acik aka anak acik, dah buat perancangan dia sendiri....'mesti balik semula ke Ptjy sebelum tengahari esok!!' ..Sebab dia ada urusan nak diselesaikan di Shah Alam.

Pagi tu pulak, ada tahlil dan gotong royong di tanah perkuburan kampung acik ni.  Shahmah tepaksa ikut neneknya ke program tersebut.  Dan acik 'escape' kan diri, dengan alasan yang jitu...nak mesin rumput... betullah... habis tu, saper dan bila lagi nak mesin?????   hasilnya, macam biasa....clear......okeh..!!



 Shahmah siap sms lagi dari tanah perkuburan itu...'ummi dah siap mesin rumput kan...?? '


A ahh...udah!!  Ni mesti dia nak larikan diri dari terus bergotong royong tu. Busan lah tu di kelilingi orang veteran je kat sana.  Lalu dengan alasan nak balik cepat....lepas la dia...dengan bawak banyak makanan dari masejid...hehe..
 
 Sambil menunggu siap...*saper tunggu saper tah....acik amek gambar bunga-bunga dan pkok2 hiasan keliling rumah emak acik tu dengan video cam HCR36 acik yang baru dipulihkan dari kerosakan aritu.
Shahmah gelakkan acik...dia, dengan henpon baru dia yang dibeli dgn duit sponsor ummi dan kakaknya tu, dengan bangganya, mengutuk kamera acik....dia nak lawan amek gambar dengan acik...tengok, gambar saper yang paling canggih...gambar dari henpon dia ke..atau dari vid cam acik...cabar tuh...tengoklah, besungguh dia ngambik gambar bunga2 ni...pelik pulak..haha.
 Kata nak balik cepat...nak ekzem...nak study..last-last, dia yang melambatkan bergerak dari kampung...



 Ni hasil dari HCR36 acik .......bulih laa..

 Tengok gambar ni....ingat senang ke acik nak kejar rama-rama yang liar terbang sana sini nih...ini lah yang uniknya...hehe


 Gambar yang Shahmah amek dengan henponnya tu.....



Memang cantik...tpi dia kena fokus lebih pada paku dan lubang tu..bukan hanya pada lubang paku tu...kan kak pah ...




ternyata kamera ummi masih tidak boleh dikalahkan...

Jadi, tamatlah peperangan gambar anak branak ini hari...konklusyennya..dedua pakai kamera chokia...mana leh lawan DSLR orang lain tu..hehe..
Alhamdulillah...kami sempat balik sebelum tengahari..jalan pun clear lagi....cuaca pun baik...subhanallah..

Selesai misi hari ini...

5 comments:

zino said...

kena lawan guna DSLR hehe

Erna said...

acik..gamba acik sodang ambik gamba mano..tak aci..gambar shahmah yo ado..he he.

lupekanje said...

zino..tak tecapai dik tgn lagi tu..haha.


Kak erna ..nak buek camno, shahmah tk amek gamba acik tu...acik pun curik2 amek gamba dio.. :)

rosdiana said...

cer lawan dengan gambar dari henfon rokia c7 tak guna! tak guna! ros tu?
lagi hampehh..

lupekanje said...

henpon rokia c7? yg tu lagi wonderful tu ros..acik tak do pun henpon camtu...

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-