Wednesday, April 13, 2011

Memantau di Alamanda

Hari Selasa, acik dgn geng2 Waran...telah menuju ke destinasi yg kerap kami kunjungi...tpi tk selalu...err..caner tu.
Hmmm...kalu tk sebab nak buat jamuan potluck kat opis ni, tader la kami berduyun2 menyerang Carrefour itu. Ialah, pusat membeli dan belah yang terhampir dengan pejabat kami.  Tapi, yang sorang ni nak beli apa senornya?  Takkan baby car seat ada kaitan dengan pot luck??? huhu...


gambar candid dgn menggunakan Sony Ericsson 2nd hand acik ni..



Alerr...sambil nyelam minum air lah nok...

Akhirnya, tk jadi beli jugak.... tah biler la nk beli, anak dah makin besar tu...nak pilih  yang camne lagi gaknya...hehehe

Moral of the Story,
Sayangi anak anda, utamakan keselamatan sewaktu memandu....err...

Sekian.

8 comments:

kak Erna said...

acik..[ejabat acik dokek ngan alamanda yo..selaalu yo akak poi ke alamanda..sajo melotehkan badan jenjalan..apah pun tak boli..he he..

lupekanje said...

a ah kak...dokek..
tpi sebona eh jarang poiee pun...namo yo dokek.. kok tk sbb nak mencari barang...takdo la.

DIDOT said...

jeles tau da x ley g alamanda selalu..;(

zino said...

org pempuan ni jangan bagi masuk kedai je... tetiba je semua mustahak dan nak beli hehe..

juju said...

motip.tetiba ader yg enterperem

Ms.Lilies said...

alamanda...
ntah tahun bila last pegi...huhu..

Mak Su said...

tak yah beli carseat. beli jer seat... ;)

lupekanje said...

Dot,
Dgr kabo da dpt balik Ptrjya semula...blh la ronda2 Alamanda semula.. :)

Zino,
betul tu...pantang nampak, pantang ada sale...ekekek..(mintak2 tipah tk intai kat sini...hehe)tpi tk smua pompuan centu taw...

juju,
haha..bio ler nk interprimpun..sesekali..


Ms Lilies,
sesekali, cer mai jenjalan kat sini... cuci mato..hehe


Mak su,
alang2 anakpun dah besa kan...:)

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-