Tuesday, February 23, 2010

aku tulis

Aku tulis... aku padam... aku taip.... aku delete.... aku temenung... aku tesenyum... dan sekejap aku mengerut kan dahiku.. tak tau nk tulis apa.... tak tau nak taip apa.. otak ku mcam kosong.. tapi tk kosong... serupa cam perut aku kosng... tapi tk macam nak makan.. tak tau nak makan apa... last2.... masuk angin... lalu aku mula mengigil kelaparan serupa hari ini, lalu aku berlari ke cafe... mencari sesuap nasi agar tak menggeletar lagi... apakah aku akan menggigil juga, di hadapan PC usang ini? hmmm... biarlah.... belum masanya, aku menurunkan tinta ilhamku di sini... mungkin esok lusa akan kembali berpesta kata.. Janji aku gembira... aku tidakpun kecewa tapi buat macam biasa.. kerana aku manusia biasa yang tidak ada sesiapa Yang suka atau yang mencuka dan mungkin esok lusa aku dah tiada... Sekian sahaja.

8 comments:

kakpah said...

cik, ko dah sarapan ko cik. makan roti canai? jumaat ni cuti lai. tak lik kampung ko..

kakpah said...

apo punyo komen da.. tak kono mongono plak ngan n3.
poi pilah kirim cendol!!!

lupekanje said...

cendol kat mana kak....? tk selera la makan cendol...tpi klu makan ngan kak pah best la...

Tijah said...

osah sangap eh belogging skrg ni kan? dek musim paneh ni ko gek eh?

secangkir madu merah said...

acik..biarpun tak ade idea nak tulis apa...tapi sesekali berpuisi begitu..memang power ayat2nya..

Kak Nora said...

Acik,
Selamat bergembira di depan komputer.Acik update bila ada cerita. Apa-apa pun kami baca.

Erna said...

acik..puitis la..

lupekanje said...

tijah- gitu la...menyelow je skang ni..

smm - klu bab puisi merapu, mang jadik centu la...haha.

kak nora - timakasih kak...jari ni, tgh kaku...dah lembut nnt saya back to writing mood..
skrg book reading mood..:)

erna - kak...ye ke...otak tgh blurr...

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-