Wednesday, June 22, 2011

Cuti Hari Isnin

Hari Isnin acik ambil cuti dengan kenkawan dalam gambar ni.  Mereka ni antara ahli GPP acik yang telah ditubuhkan secara haram dari tahun 1997.

Dengan ahli utama serama7-8 orang ni, kami bergerak seluruh semenanjung dan Sabah Sarawak juga. ..err...cam ye ye je kan.

Sambung citer, acik bercuti kerana nak bawak kawan dari Sarawak ni berjalan-jalan.  Memula plan, acik nk bawak dia di kawasan Putrajaya.

Tapi plan bertukar-tukar sendirinya..hingga akhirnya mereka ke Putrajaya dengan meluferkan acik.  Sangat tidak fatut itu kan? Tak apa la.  Lenkali kalu kawan ni datang lagi, acik seret dia gi umah acik terus.

Hari Isnin ni pun plan tk tentu arah.  Call telefon tak dapat-dapat.  Dah petang baru acik dan GPP lain ni bergerak dari Bukit Jalil, menaiki LRT.  Mudah...tk perlu nak besusah payah merempuh jalan jem.  Let the train do it....

Sampai di Masjid Jamek, kami turun dan meredah hutan batu itu mencari hotel penginapan sahabat kami si Suri Akhlaken itu.
Ini adalah antara aksi-aksi sepanjang dalam perjalanan dalam LRT itu..

Sengal jugakla orang-orang tua tk insaf lagi ni.

Sampai di hotel beliau, kami bergomol  teruskan dengan sesi ramah mesra.  Sampai penuh katil....errr..begambar atas katil.










Kemudian sesi kegemaran semua, bawak beliau dan GPP lain gi shopping.
Masa sangat singkat.  Memandangkan kami pergi lewat petang dah. Sebelah pagi kata nya si Suri ini sangat sibuk.
Destinasi shopping kami, di sekitar jalan TAR dan di Sogo.  Errr.....acik kalu diorg ni tak bawak, acik pun tk tau lah nk explore tempat ni....kesian kan...




Gambar candid dari atas Sogo...saper sebenarnya yang dibawa shopping....org KL gak yg lebihnya..hehe

Sewaktu sedang leka ambil gambar diorg, acik terima amaran, tak bulih ambil gambar dalam pasaraya ini...hahah...fadan muka aku.





Sibuk mengkirai towel.  Macam nak beli banyak...tpi tk beli sehelai pun..!!











Inilah Suri yang di raikan.....muka risau..bila lah mak dia nak sampai dari Shah Alam ni..hehe...atau risau bila nak pegi shopping ni....poket dah makin kempes.. Makin kempess ???
Acik ni bukan setakat kempeesss..dah penuh angin dah kocek ni haa...huhu.
Akhirnya, seruan perut.  Halijah cadangkan ke Restoren Zam-zam.  Dari dalam train lagi dia asik sebut ini restoren.  Memandangkan Sipah pun asik sebut laparr...laparr...maka kami cari ini restoren.  Murtabak Zam zam...



Hmmm...memang sedap.  ni yang acik order..  Murtabak daging.

Terima kasih pada kak iza yang membelanja kami kali ni.









Dah kenyang, kami bergambar di depan restoren.  dengan tujuan mempromosi..  manala tau lenkali tokey restoren tu kasik diskaun...hehe..  sorry, gambarnya nngak ada...
Sekian.  Aktiviti Senin yang sengal.

8 comments:

ibundo said...

cik,
shoping poket tongah kempes camano nak boli memboli hehe..
minggu dopan baru best..

seronok ek jumpo kengkawan..

Ms.Lilies said...

cik...
setelah hampir 9 tahun br thn lepas gi jln tar ngan sogo...
tu pun sebab ikut adik cr brg kawin dia....xtau dah tahun bila lg nak pi...

Acik Erna said...

cik..elok shopping maso poket kompehj..selamat...he he..
tapi tak paham..apo pasal pulak sengal..

lupekanje said...

ibundo - kempes kalu, shoping tingkap yo lah kak..

Ms Lilies - acik pun samo...tgu ada orang yg tau jalan yg ngajak temankan. Bila sampai, cam ruso masuk kampung, tk tau nk tgk ato beli apo...

Kak erna - itu lah. selamat duit yg mmg ntah mano tu..haha..
Sengal sbb plan smuo tk menjadi..

kodok said...

hehe,,
pijah nak satu acik!!belikan la belikan la..

lupekanje said...

err...nak aper pijah? Murtabak? jom..kita gi makan sesama..

Anonymous said...

laaaaaa seronoknya depa jumpa2 lagi.

tu yg dlm lrt tu ddri@jah ka? sapa lagi yg ada tu, cam suri dgn cen aja.

- dizz

lupekanje said...

aha,....DDuri, Sharifah, Kak Iza, and suri..tu...

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-