Tuesday, March 16, 2010

Berubah arah

malam ni senornya nak gi brenang. Dah siap pakai baju renang dalam kat belah dlm... Acik pakat ngan Lyn. Memula nak gi joging cam semalam*...tpi pehtu si Nurul beriyer2 merayu ngajak gi brenang. Maka kami tukar plan dari gi padang, pegi ke kolam kononnya. Itupun dengan ayat berlapis/berlapik : buatnya ujan, kolam pun tak dpt, padang pun telepas. Bila jam dah nak menunjukkan pukul 8 malam, acik pun kelam kabut bersiap. Lalu meluncurkan kereta ke kolam renang biasa kami. Dan cam biasa, bila sampai, kami trus ke bilik kaunter tiket... tpi adik kat situ, senyum2, kata, "Kolam tutup kak. ...!! Sampai minggu depan!" Adeiihh...lalu acik pun balik dan menukar pelan dengan berenang di atas katil sahaja. Hmm..best gak....wakakakka.. Peristiwa yang sama berlaku pada Lyn dan Nurul ketika mereka sampai ke kaunter adik manis tuh...dan smua mereka ketawa sendiri terkenang pada ayat berlapik tuh.... haaa...fadan muka... tak eksesais la kita arini....muahaha.. *semalam acik joging dgn Lyn, setelah sekian lama tk berjoging....sebab tadek kawan...(patot plk!!!) Masa kat tempat jogin tu, kami tekejut, udah ada tempat eksesaiz yg dibina dik PJH untuk pengunjung taman itu. Acik dgn Lyn pun dengan bersemangat mencuba segala peralatan yang disediakan itu. Rowing machine, Air walker, Leg Press, self weighted rower , Tai chi spinner dan memacam nama lagi. Akhirnya kami mencuba Air Walker ni... rasa sungguh selesa. Lyn guna, acikpun guna. Tapi, bila kami turun je dari mesin nih.... kami rsa dunia ni cam ada gempa....pitam bepinar2 rsanya...aduyaiiiii....serik rasanya naik mender ni.... Memula memang seronok...rengan...relaks....tpi bila dah abih.... nak pensan rasanya.. Agaknya sebab aper tu ye... tekanan darah kot??? huhu...atot acik...

8 comments:

Erna said...

acik..kalau lah...macam acik..ada tempat nak eksesais...takan akak lepaskan peluang..
dah boghek ni cik..suar sumo dah kotat..dah lamo tol tak eksesais ni..

cHeRyNa PiReS said...

sha suka betul mende alah tuh...rasa macam dalam tv plak...hehehe...

kesian acik...takpo...peh nieh poie maso tompek tuh bukak k!

kakpah said...

jom joging mo kakpah kek stadium bangi...

Kak Nora said...

Acik renang atas katil, kuak lentang atau kuak kupu-kupu?

zino said...

erna jangan tempat jadikan alasan hehe lari je keliling blok tu hehe

lupekanje said...

erna - kak....kat somban ado bnyk tompek centu kann..poiie yo la...hehe..


Sha- mang nk gi...tggu minggu dopan, siap la gak ehh....jgn mood takdo pulak taim tuh..

Kak Pah - bilo kak pah nk brenang smula ngan acik?


Kak Nora - biasanya, klu atas katil, acik kuak ngereng je kakk....hahah


zino - ha..betul tu zino....acik sokong 150%...:)

Kak Long said...

kak len kali warming up dulu....exercise bagus...tapi kena ikut step...saya pun rindu dah lama tak pi exercise.....

lupekanje said...

dah warm up kak long...joging dulu satu round kat taman putra perdana tuh...dan kami akhiri dgn aktiviti kat situ....
mungkin agaknya sbb tk ikut step..tq





errr...ader gak owang lagi masuk blog bersawang acik nih...

nnt la...acik tgh giat belatih nih.... minda agak letih. heheh

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-