Friday, March 12, 2010

Hujung minggu yang ceria

Hari sabtu lepas Cawangan acik telah anjurkan Hari Keluarga sesama kami bersamaAntara hadiah yg hempas pulas kami membungkusnya 2 hari 2 malam..
Cawangan jemputan khas, Pra Perkhidmatan dan bekas2 staf kami bertempat di Port Dickson.
Pemandangan dari atas penthouse kami.
Menarik dan riang memang gembira semua yang ambil bahagian kecuali
(sorry...ayat tergantung, sebab ketika mereka bersukaria itu, acik merayau2 tak tentu hala ke sekitar PD dengan sorang mantan pegawai acik)
Sabtu petang itu, cuaca amat indah....panas tu memang la....Syukurlah sebab tak hujan. Program bermula pukul 3.30 petang. Acik kira, suara-suara peserta Hari Keluarga kami ini telah menggamatkan pantai di hadapan Sunshine Bay / Astana Beach Resortpetang itu...hingga habis ikan-ikan pun bercempiaran lari mencari lubuk-lubuk dalam untuk menyembunyikan diri. Peserta berjumlah lebih dari 100 orang. Meriah kan...
Gambar diambil dari tgkat 13
Jap..acik curik gambar masa diorg besukaria tanpa acik tuh..
Gambar Ihsan dari Adam the Photographer
Sebahagian dari peserta yang bergambar.
Malam nya pulak program BBQ dan cabutan bertuah....sepanjang pantai tu, penuh rupa nya org ber BBQ. dan group kami paling ramai...siap krusi dan set karoke...
Apa yang acik seronok, penthouse yang kami sewa, amat selesa. Dengan pemandangan yang indah dari beranda dan setiap tingkap yg ada di apartment tingkat 13 itu. Tiga belas??? ye...13. !!! Rumah acik tgkt 13, opis pun tingkat 13, bercuti pun duk tingkat 13.... Nothing with the number okey...!!
gambar swimming pool di resort ini ihsan dari kamera orang lain (Pn Rohaya) dari jendela apartment diorg. Malam itu acik tdo dengan tidak lenanya...huhu....sebab.... sejukkk .... aircond yg sejuk terlampau...tdo berdua dengan opismet acik, si Ju....yg kurus...dan acik yg kurus gak...errrkk... Bangun bagi ingatkan nk tgk matahari terbit...tpi awan menebal....dan bila nk turun ke pantai, hujan turun dengan lebatnya.
Ni gambar matahari terbenam dari balcony penthouse.
Acik tolong urusetia membuat persediaan untuk 'Pemburuan Harta' (Treasure Hunt)..dalam hujan yang kejap lebat, sekejap tk lebat, sekjap berhenti tu...lepas sarapan barulah treasure hunt bermula....hehhe...meriah tgk diorg mencari reter ...hamper da....
Gambar orang terbang mesti ada .... gambar ihsan dari Adam
Sementara acik curi ambil dari balcony tingkat 13... Acara kedua terakhir.... memasing lepas gian naik Banana Boat... Acara akhir...menerjunkan diri-diri ke dalam swimming pool...

dannn...satu2nya gambar acik yg ada sepnjang family day itu..mengharapkan kegembiraan..

6 comments:

Erna said...

acik..nape la acik tak ikut bergumbira..susah payah acik buat persiapan...persediaan...sayang acik tak ikut gembira...sekarang cemana cik..dah bolih gembira ke..harap2 acik dah o.k sekarang ye cik...kehidupan perlu diteruskan.

Kak Nora said...

Mengapa kau termenung, acik oi.

kakpah said...

mengapa kau termenung..
greng!!!
mengapa kau bersedih..
greng!!!
hiburkanlah hatimu
gembiralah slalu.....

Haih.. teringat plak lagu 60han.

ashley said...

Achik,
tengok kakpah dah bawak gitar rock dia tuhh..
tuh mesti curik dari si usen tuuu..
haha
siap main pakai gigi lagi.
tak terhibur ke??

cik kura-kura said...

nape umi cm x ceria seceria tajuk post nie umi..
huhuhu...xpe2...
meriah sungguh kwn2 opis umi nie..sporting2 sumer nie...

lupekanje said...

erna,
kak...acik oke je...hehe..tq

kak nora,
tu je aksi yg acik blh buat kak...nk wat camne...waahh..


kakpah,
best lagu tu....acik nyanyi..kak pah main gitar...mesti lagik best...haha


ashley,
tu lah... tak bley tahan acik....wakakakak..
gumbirakan atiku...

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-