Friday, February 3, 2012

Cuti-cuti Malaysia

Cuti lama ni....4 hari.  Nak pegi mana?


Entah la... hajat hati nk pegi memancing.  Nak test power reel joran yang baru saya beli tu.

Tpi nak mancing kat mana?  Wetland? yg kena bayau RM20 sehari tu?  tpi tader geng la..
Nak ke laut?  mesti laut ramai orang cecuti camni...tk best la bila mancing ramai orang ganggu, tanya itu dan ini.... lagi lah yg mancing ni prempuan... hmm...tk ada kekuatan aku kalu sorang2. Ramai2 pun lemah !!

Nak balik kampung?  baru semalam saya balik kampung..hmmm..tengokla..mungkin, di penghujung cuti  nnt.

Ala, sempena Maulidurrasul ni, duk je rumah dendiam...bertahlil, banyakkan berselawat dan membaca zanji dan daibaie, sirah Rasulullah s.a.w. ... abih citer.


8 comments:

Mak Su said...

saya pun tak tahu nak buat apa... layan tv jer kot, tgk cerita tamil cari idea penulisan , huhuhu

lupekanje said...

ada gak lah yg nk dibuat... moga Mak Su terus maju dlm bidang penulisan.

Hjh Noralenna Abbas said...

Syukur, Malaysia sebuah negara 'kaya' dengan cuti.

lupekanje said...

betul tu kak nora..moga rakyat Msia gunakan cuti dengan sebaiknya.

Anonymous said...

Another wonders of the world Gallery Microfungus House of Magic Potions Tanah Rata and KetikKetok!

Anonymous said...

sis
awk p la kat belakang marina world PD tu.. sy selalu kesana mancing ikan bebolos/ ikan pasir.. kdg2 ada gak gelama sesat.. baru2 ni sy p byk gak dpr gelama tp takde la besar sgt..saiz 3 hga 4 jari je lah...

lupekanje said...

wah...betul ke...ok. Nanti saya saya gi cuba kat PD W. marina tu...tq for the info. Mesti try nih.

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-