Monday, November 29, 2010

Konvokesyen


Sabtu, 27 Nov 2010 punya cerita.

Akhirnya giliran Shahmah pula untuk berkonvo.
Acik demam pulak taim tu..tpi sebab bukan selalu dpt tengok dia konvo, acik gagah2kan jugak..Tahniah untuk Shahmah.
Seawal subuh, pukul 3 pagi acik dan kuncu-kuncu acik bergerak dari Putrajaya ..Zayani sebagai driver, dan kami yg lain sebagai penumpang.  Alhamdulillah, sampai juga...tk sesat..cuma telajak kat satu dua tempat sahaja.



Perarakan masuk graduan-graduan... Tk boleh amek gambar...tpi acik buat tk geti je...amek gak.     
Sedang beratur menunggu giliran nama dipanggil.
Masa yang dinanti......



Selesai, cecepat suh amek gambar...sebab ummi nk balik cepat....tak tahan dah lembik...kedemaman...


Panas sangat terik...sebab tu muka masing2 berkerut menahan silau dan panas mentari.  Tpi acik tetap rasa sejuk.





Di samping hari penuh bermakna buat Shahmah, ianya juga merupakan hari istimewa buat Hazirah, adiknya.  Kerana hari ini adalah Hari Ulangtahun kelahirannya yang ke 19.  Happy birthday to Hazirah.
Sekian, update serengkas-rengkasnya...sebab masih weng-weng kepala ni.

9 comments:

kak Erna said...

acik..memang nampak muka demam e tu cik..sian acik..tapi kerana anak kan..
tahniah tok shahmah dan selamat harimlahir tok adik dio hazirah..
semoga acik dan keluarga di berkati allah..amin..

kakpah said...

tetongah paneh bersweater. Osah domam e tu cik...
tahniah kek shahmah.

Kak Nora said...

Tahniah Shahmah! Happy birthday Hazirah!

Cikgooden said...

1. sian acik..demam..ketara muka siyes, tahan ketar ketar..tapi cekal.

2. tahniah ke shahmah.berjaya konvo.

3. happy besday ke hazirah.moga panjang umor.

4. pergh....3 dalam satu, ucapan aku bagi

Hamirdin b Ithnin said...

yg mana satu lupakanje hah

lupekanje said...

kak erna- mekasih kak ..mmg kak...klu tk sobab dik anak lahkan...mmg tk bgn dri katil dho..

kak pah - tu lah dio...tgh domam bona. TUpun kobah sikit, bandingkan ari sblm tu...syukran.

Kak Nora - Mekasih kak...kita usaha, TUhan menentukan.


Prof - yg tak berapa tua, dan tak berapa nak muda tu lah..hehe

lupekanje said...

Cikgooden - 3 in 1 ni yg sepesel nih...mekasih bebanyak wakil shahmah dan zirah. Aamin ..doa cikgooden moga makbul.

Anonymous said...

salam cen, no 27 nov punya cerita, dah lama aaa.. tapi apa pun tahniah buat cen dan shamah, mesti hepi sungguh ni, dah berjaya dah setakat tu, x dpt apa2 anugerah ke sbb banyak kali dean list ke semua sem dia dean list? nnti konvo yg lain pulak, masa tu mintak cen x demam lagi.

tahniah sgt2. cen dah rasa anak konvo, kteh lum pernah rasa lagi. selalu tengok parents hepi sgt bila anak konvo, dok dlm dewan rasa syahdu dan bangga, di raikan.
- kteh

lupekanje said...

mekasih kak teh..dia tk dpt anugerah chansellor tu...sbb ada 1 atau 2 sem yg dia gagal maintain 3.5 above. Anyway, dia still dpt 1st class diploma..kena bangga gak..heheh
Yup...duk dlm dewan tu rsa bangga la. Anak bjaya tamatkan pengajian. Dah 2 kali ni...saya mungkin akan duk lagi 2 kali lagi. Degree Shahmah dan degree Hazirah...hmm..dah anak 3 kerat je. Kakteh still long way to go. Tunggu Dila dan adik dia sok, sampai tk larat kak teh duk dlm dewan konvo..hehe...dont worry my dear sis...

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-