Thursday, June 3, 2010

Jam Dua Pagi


Dah lama tak berceloteh kat sini.. bersawanggg lagi blog ini.  Ni gambar dah lama. Masa mula-mula di opis baru tempat acik bertugas.  Dan ni jamuan pertama acik msa menjadi warga di sini. Kelihatan dalam gambar ni, pegawai-pegawai dan kakitangan yang sedang menjamu selera.
Ni pulak, CC kat sini ... 

 
antara makanan yg kami diorang bawa..potluck ni..


Bebaru ni juga di pejabat ni dilakukan reshuffle di kalangan pegawai. Dan antara yang terbabit, bos kami juga.  Belum sempatpun kenal beliau.. Dan mulai kemarin, kami dapat lady bos sebagai pengganti.  Bye bye and welcome.


Ayatku ayat statik. Entryku entry statik. Kaku, beku.
 Tarikh Entry mula ditulis: 21/5/2010.
 Tarikh Entry dipublish:  arini.





7 comments:

kakpah said...

salam cik. jagung dah abih makan ko. tobu tolo dah tanam. abah akak yang tanam. mintak2 idup. eh.. buah e kuar tang mano ha? kek batang ko, kek daun ko, kek akar. den konpius nih..

Husna said...

Salam... Nek Chah, nak tanya ckit la. Kt tmpt baru akak leh download lagu x?Ala kwn baek kita si Ares 2? Kalau leh nk minta tlg ckit.. Hehehehehe...

kak Erna said...

acik..ladyboss?..selamat bekerjasama cik..

lupekanje said...

Kak Pah ..
dah jadik bajo kompos dah pun jagun tuh..hehhe
Lom idup laie udah nk tau buah eh kat mano...
Buah dio kat fucuk nnt..biakkan anak eh dulu bebanyk yo..pehtu blh komesial kan...hehe


Hus,
Tk boleh..internet pun tk bley...emailpun tk bley.... udah repot patploh kali, tak ada gak org dtg repair...bio ler.

Kak Erna,
Yo..lady boss ...InsyaAllah...moga Allah permudahkan urusan dlm mencari rezki nih. Tq kak.

Husna said...

Lho... Gitu la plak. Ciannya akak. X pe sbr bebyk. Repot je byk2 kali bio smpei derang malas nk dgr trus derang dtg baiki. Ikutlah nasihat saya nih. Nescaya ok.

secangkir madu merah said...

Untk menjadi pekerja yg baik tak kira punya lady boss atau sebliknya kan? Apa yg penting? kerjasama...

lupekanje said...

Husna,
da ok...

smm,
yeah...itu lah dia yg fentingnya...

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-