Thursday, December 8, 2011

Nak ke garisan penamatkah?

Dah semakin tader mood nk update kat sini. Mungkin satu hari nanti, aku kan kembali menulis.  Entah kenapa. ..buat masa sekarang ni, tak ada keinginan langsung.  Nothing to share.  Nak cerita apa pun, rasa macam tk kena je.  Nak kongsi pengalaman hidup, takut tersalah ayat, kemungkinan hanya akan memalukan diri sendiri..ibarat membuka pekung di dada.
Nak cerita pasal masak memasak, bukan jenis pemasak pun...hehe..
Nak cerita pasal jalan-jalan, adakalanya, macam nothing interesting pun...balik2 cerita yang sama.
Nak cerita pasal ilmu agama, rasa diri tak layak sebab amalan yg berkurang, bukan bertambah.

Bia lah dulu. Ku sunyikan ruangan ini sesunyi malam yg dingin....biarkan lelabah membuat sesawangnya...nanti akan tiba masa ku bersihkan.

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-