Saturday, December 31, 2011

Azam tahun 2012

Nak rajin2kan diri update blog ni semula...boley????

Rasa dah semakin busan di FB.  Apalagi dengan perubahan-perubahan yang si Mark tu buat kat FB.  Baik kembali ke pangkal jalan semula, berpijak di bumi yang nyata, mengasah bakat untuk terus menulis tak kira lah fakta atau auta.
Asalkan sesuatu yang baik yang boleh dikongsikan bersama kawan-kawan yang masih sudi berkunjung ke sini.  Terima kasih atas sokongan kalian.  *yes, I only hv a few regular customer here...beside yg blogwalking lompat2 tetiber sampai ke sini.  I dont mind.

Mereka yg datang ke sini, amat dihargai, walaupun hanya sekali.  Kali pertama dan terakhir...hehhe.tak kisah.
Aku tk rerebut nk ramaikan pengunjung. Kepuasan nk menulis je. Menajamkan, meningkatkan kepakaran menulis.  Ye, pakar sangatlah kan....dah baper tahun kat sini, menulis tara tu jugak.  Tak apa lah.  Aku tetap gumbira.  Janji wa happy...kalau anda happy sama, Alhamdulillah.
Mari kita melangkah penuh keyakinan ke tahun yg baru, dan dengan pakserela...kita cicirkan tahun 2011 ini...kebelakang.  Tidak ada pilihan buat tahun 2011, terpaksa jua digantikan dengan hero baru, 2012.

Lepas ni mungkin nak rebut tarikh 20.12.2012  .... atau 12.12.12 ....???

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-