Wednesday, June 20, 2012

Sejarah tercatat

Ini ler ropernya surat MC teman..setelah 6 tahun, klu gi klinik, idak le dapat MC..
Dulu kalu tak larat sgt nk gi kije, teman amek je coti rehat.  Gitu ler keadaannya dalam tempoh 6 tahun itu.  Bukan senang jadi kakitangan kajaan, nk dpt MC sesuka hati.  Heran juga bila org lain senang je cuti sakit..tpi acik payah je.  Mungkin tiap kali gi klinik, tk reti buat muka orang sakit kot.
Hmm..apa pun, tima kasih lah kat En. Azhar yg prihatin kat acik ni hah. Kaki teseliuh, pehtu kaki kiri lak tu.. drive keter manual, maka dapat ler MC sehari... Alhamdulillah.. La ni dah sihat..tpi kena rehat.
Orang tua la katakan. Kalu sakit bab urat sendi dan tulang ni, memang makan masa la nk sembuh.


Yelah...ngkorang tua nnt tau la camne..


7 comments:

Hjh Noralenna Abbas said...

Akhirnya dapat juga catatan first time dalam sejarah, ye Acik?

izawani said...

Hehehe... lama juga tak amik MC... tak bagus amik MC biarpun benar benar sakit... ianya memburukkan rekod untuk kenaikkan pangkat...

lupekanje said...

ye kak Nora..sejarah kije kat sini la..hehehe


Jeen, ya ka? tk MC pun tk nenaik pangkat nih.haha.

izawani said...

Memang la tak mc mungkin tak naik pangkat... hehehe... tapi kalau ada pilihan kenaikan, dia tolak la markah tu...

zino said...

boleh frame kan tu... hehe

Irfa said...

acik..
masa peknen saya mc boleh tahan gak
skrg dah keje opis susah sikit nak mc..takde alasan ;)

mc kerajaan tu banyak stf kami kena buang sbb beli mc palsu..staf klinik buat duit jual mc ni.sedih betul

lupekanje said...

zino..mmg rasa nk frame kan je...bukan senang nk dapat.

Irfa .. gitu lah...apa2pun kejujuran diri masing2. Staff klinik dan diri kita. Kena igt, apa yg kita buat, malaikat kiri kanan catit...Allah Maha Melihat. Rezki takut kurang berkat.. Sbb kalau MC, pendapatan tetap diperolehi...klu MC tipu, pendapatan itu adalah pendapatan hasil penipuan hari itu..kan..berkat hilang..darah daging tercemar sudah, dik hnya kerana sekeping MC.

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

APAKAH YANG DICARI DALAM HIDUP YANG SINGKAT INI? HARTA? PANGKAT? KASIH SAYANG MANUSIA?

Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

Setiap yang bermula, akan berakhir...
Setiap yang baru akan menjadi lama...
Setiap yang bertemu akan berpisah...
Kalau sudah begitu, apa gunanya kita mulakan...
kalau sudah begitu, apa gunanya kita memiliki yang baru..
kalau sudah begitu, apa perlunya kita bertemu...
Jika yang bermula, akan ada akhirnya...
Jika yang baru, akan menjadi lama sudahnya..
Jika yang bertemu, akan terpisah juga penghujungnya
yang entah di mana dan bila..
Detik permulaan, ketentuan Tuhan...
Detik pengakhiran, Takdirnya Tuhan..
Yang baru, Tuhan yang jadikan
Kelakkan usang, fitrahnya begitu..
Pertemuan, adalah keizinan Allah
Perpisahan jua... adalah ketetapan Allah
Siapalah kita.. hanya hamba...
yang tidak berdaya...
cuma merancang,
tapi selalu pincang,
cuma berakal,
kekadang hilang akal,
cuma berusaha
tanpaNya kita tk berdaya.
-KC-